Izložba NA IVICI SNA akademske slikarke RUŽICE PANIĆ otvorena u Malom izložbenom salonu Banskog dvora

Izložba slika NA IVICI SNA akademske slikarke RUŽICE PANIĆ otvorena je u ponedjeljak uveče u Malom izložbenom salonu Banskog dvora.

20. septembar 2022, 2:23

O inspiraciji za nastanak ovog ciklusa kojeg čine 22 slike, rađene tehnikom akril na platnu govorila je autorka, a izložbu je otvorio direktor Banskog dvora – Kulturnog centra Mladen Matović.

-I ova izložba u produkciji Banskog dvora nastavak je prakse naše ustanove da pored regionalnih i internacionalnih umjetnika, podržavamo i promovišemo domaće nadarene umjetnike, a Ružica Panić to jeste -kazao je Matović.

Ružica Panić izlagala je na više kolektivnih izložbi, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Inspiraciju pronalazi u emocijama, lijepim trenucima i prijateljstvima.

Trenutno se njene slike mogu pronaći u nekoliko galerija u regionu. Izložbu „Na ivici sna“, kako kaže, umjetnica prevladavaju ženski portreti.

-Pored portreta, koji su osnovni motiv, na slikama su se našli i motivi emotivnih procesa i tragova koji oni ostavljaju na svima nama. Sam proces slikanja trajao je godinu dana, dok sazrijevanje same ideje traje od 2019. godine. Vodila sam se željom da slikama na platnu dam jedan sasvim novi prostor u kojem će se dodatno istaknuti emocije sadržane u njima - objasnila je Panićeva.

Izložba će biti otvorena do 3. oktobra 2022. godine, a Panićeva je istakla da je jako zahvalna na prilici da izlaže u Banskom dvoru.

-Za mene je Banski dvor jedna od najistaknutijih institucija kulture u našem gradu. Niko ne može da ostane ravnodušan pred istorijom i tradicijom kojima ovaj prostor odiše - naglasila je ova akademska slikarka.