<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SATIRA

Izetbegović najavio mirne proteste: Ostat ćemo na ulici sve dok ne shvate da SDA treba ostati u Vladi Federacije BiH!

SATIRA

Vrh SDA je teška srca, ali pri zdravoj pameti donio odluku o protestima.

24. februar 2023, 10:49

„SDA će pokrenuti velike mirne proteste u više gradova i ostat ćemo na ulicama dok svi ne shvate da trebamo ostati dio Vlade Federacije BiH(FBiH), odnosno kičma te vlade! Bez naše pravedne vlasti nema dobra našem narodu, kao što je bilo u protekle 33 godine, niti je naš vjerujući narod, to jest narod koji vjeruje u nas, navikao da ima vlast bez nas. Bez nas, ovaj napaćeni narod ostaće bez svoje, narodne vlasti, neće imati ko da ga povede ni u bolje sutra, ni u bolje prekosutra! Ali, hvala dragom Bogu da narod ima nas, pa ne treba brinuti za svoju sigurnost u budućnosti sa nama“, objavio je lider SDA Bakir Izetbegović nakon sjednice Predsjedništva SDA.

Objasnio je da je vrh SDA teška srca, ali pri zdravoj pameti donio odluku o protestima.

„Samo opozicija protestuje da bi došla na vlast, a mi nikad nismo bili opozicija i, pravo da vam kažem, ne znam ni dal' bismo znali da djelujemo k'o opozicija, a za tim nema ni potrebe. Jer, mi još uvijek vodimo Vladu FBiH i na protestima ćemo samo braniti naše pravo da u toj vladi i dalje ostanemo nezaobilazan faktor. Mi ćemo sad mirno sjediti protestujući ispred zgrade Vlade FBiH, a naši najbolji sinovi koji i dalje sjede u Vladi tamo će nastaviti sjediti, pa ćemo tim sinhronizovanim sjedenjem pružati miran, gandijevski otpor nasilnim pokušajima da nas izbace iz vlade!“, istakao je Izetbegović.

„Ja planiram da sjedim na nekom malo debljem kartonu ili na komadu stiropora i ne mislim odatle ustati dok god se ne ispuni naš osnovni zahtjev da ostanemo u vlasti. Ako pokušaju da me odatle odnesu, štitit će me svojim tijelima naši najodaniji stranački vojnici koje će voditi general Lendo i omladinci koje prevodi gospodin Zahiragić. Neće biti nikakav haos, samo nećemo dozvoliti da nas iznesu ni iz zgrade Vlade FBiH, ni sa platoa ispred zgrade. Ja imam puno vremena, svo vrijeme ovog svijeta je preda mnom, jer sam sad u penziji. Ali, bojim se da naš vjerujući narod nema puno vremena da čeka dok ga neodgovorni pojednici ostavljaju u surovoj neizvjesnosti dal' ćemo mi nastavit voditi taj narod. Svi oni koji nisu vodili narod 'vako dugo k'o mi, oni i ne znaju šta je odgovornost, pa se zato tako neodgovorno i ponašaju i puštaju da narod ostane bez svog vođe. Veliki je to grijeh prema narodu, ali mi im taj grijeh nećemo oprostit, niti ćemo im dopustit da nastave sa svim griješnim djelovanjem. A kad ih zaustavimo našim protestima, kad oni pokleknu pred našim pravednim zahtjevom, onda ćemo se s njima mnogo lakše dogovorit o narednom koraku: ko će gdje sjediti u Vladi FBiH. Živjeli, do naše konačne pobjede!“, poručio je Izetbegović.

Tekst je satiričnog karaktera