<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Grupa "Euphoria" u saradnji sa Alenom Islamovićem snimila pjesmu "Kako si mogla"

Video

Nakon prvog studijskog albuma pod nazivom „No.1“,  bihaćkobanjalučki muzički sastav „Euphoria“ obradovala je poklonike žestokog rok zvuka s prostora regiona novim singlom. Autor muzike i teksta pjesme „Kako si mogla“  je popularni muzičar i bivši član legendarnog Bijelog Dugmeta Alen Islamović, koji je, po riječima članova "Euphorije", velika podrška bendu od samoga početka njihovog rada.

O ovom projektu više je rekao fronmen grupe, Elvir Eli Ramić, muzički entuzijasta i dugogodišnji borac za rokenrol.

"Singl je snimljen u Zagrebu u studiju Dragomira Herendića Dragijanija, koji potpisuje i aranžman. Snimanje video spota povjereno je još jednom vrhunskom profesionalcu, Zdravku Valentinu, u sklopu „Video produkcije Valentin“ iz Zagreba koji je bio zadužen za kompletnu produkciju i postprodukciju uključujući snimanje, montažu i režiju spota snimljenog po ideji Alena Islamovića", rekao je Elvir.

Važnu ulogu odigrali su i bajkeri MK „Stara Karabaja“ iz Bihaća koji su dali štimung motorijada na kojima grupa Euphoria najčešće svira i sve to uspješno vizuelno prenijeli na video spot. "Glavne uloge odigrao je mladi bajkerski bračni par koji je specijalno za snimanje spota stigao iz Minhena. Pjesma „Kako si mogla“ najavljuje naredni album i odličan je nastavak priče o žestokim bihaćkim momcima koji su već trasirali svoj pravac",  rekao je Elvir. Lider „Euphorie“  Elvir Ramić naglasio je da će bend nastaviti tamo gdje je silom prilika stao u pandemijskom periodu.

"Planiramo da snimimo i drugi album, ali i dalje ćemo nastaviti s promovisanjem naega prvenca. Dosta koncertata slijedi na našoj turneji 2023. godine i imaće priliku da nas čuje publika širom regiona. Pored snimanja pjesama za drugi album u toku ove godine ekraniziraćemo još četiri pjesme sa prvog albuma. Polako radimo i na promociji u Srbiji i Crnoj Gori i nadamo se uskoro nastupima u ovim zemljama regiona", pokasnio je Elvir. Grupa Euphoria je u dosadašnjem djelovanju i postojanju svirala širom regiona, a nastupala je i u Austriji i Švedskoj. "Uglavnoim su to moto skupovi i klubovi koji okupljaju ljubitelje dobrog rokenrola. Za jesen pripremamo promociju u Sloveniji i nadamo se da će to biti još jedan iskorak  grupe Euphoria", naglasio je muzičar.

Elvir je na kraju razgovora rekao i par riječi o ovdašnjoj muzičkoj sceni. "Scena bi bila sigurno mnogo bogatija da radio i televizijske kuće u Bosni i Hercegovini daju više prostora alternativnim pravcima muzike. Najezda nekih novi i slobodno mogu reći nedefinisanih pravaca onemogućuje dobroj muzici da pronađe put do publike. U vrijeme dobrog starog roka nije bilo pojava nasilja i raznih loših dešavanja, jer je rok muzika koja poziva na mir ljubav i konstantno druženje u lijepim i zdravim okruženjma, za razliku od muzike koju danas omladina ima priliku čuti putem televizijskih i radio stanica", pojasnio je muzičar na kraju razgovora. Grupa Euphoria u ovoj postavi osnovana je prije pet godina i čine je muzičari Borko Stajčić i Goran Mušan iz Banja Luke, te Elvir Ramić i Davor Reljić iz Bihaća.