Facebook: Privatnost postaje stvar prošlosti

Dogodilo se ono što su predstavnici društvene mreže najavili još prije otprilike deset mjeseci. Tokom nadolazećih nedjelja Facebook će u potpunosti ugasiti opciju privatnosti preko koje je bilo moguće odlučiti da li vas je moguće pronaći prilikom pretraživanja.

U decembru 2012. godine Facebook je korisnicima ponudio opciju ‘Who can look up your Timeline by name?’. Svi koji su željeli uključili su je, a onima koji je nisu koristili Facebook ju je ugasio. Sada se ta opcija nepovratno gasi svim korisnicima.

“Za mali procenat korisnika koji koriste ovu opciju uključili smo obavještenje i podsjetnik da je tokom nadolazećih nedjelja gasimo. Koristite li je ili ne, opciju privatnosti i vidljivosti sadržaja koji objavljujete na Facebooku najbolje je određivati u svakoj pojedinačnoj objavi”, stoji između ostalog u službenoj objavi društvene mreže.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ipak, čisto da znate, korisnici koje ste na ovoj društvenoj mreži blokirali u svakom slučaju neće moći da dopru do vašeg profila.

 

 

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

 

 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije