<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dva grada u regiji na popisu najboljih za uživati u penziji

Popis najboljih gradova za penzionere.

02. juni 2023, 11:24

Ako sanjate o tome da u penziji živite u jednom od velikih starih gradova Europe, portal Usnews napravio je popis najboljih gradova za penzionere.

S obzirom na raspoloživi budžet, troškove života i pristupačnost nekretnina napravljen je popis top deset gradova u Europi u kojima je najbolje provesti penziju.

Prilikom izrade popisa uzeta je u obzir opcija zabave, rekreacije, ali i zdravstvene zaštite što je važna tema za mnoge penzionere.

Ovo je 10 najboljih gradova za mirovinu u Europi:

– Tavira, Portugal

– Annecy, Francuska

– Ljubljana, Slovenija

– Cascais, Portugal

– Paphos, Cipar

– Kotorski zaljev, Crna Gora

– Okrug Clare, Irska

– Pariz, Francuska

– Popoli, Italija

– Valletta, Malta

Za Kotor, koji je okružen visokim planinama s jedne strane i blistavim Jadranom s druge, portal Usnews piše da je osim zadivljujućeg pejzaža, poznat i po Starom gradu Kotoru, mjestu svjetske baštine UNESCO-a i možda najbolje očuvanom srednjovjekovnom gradu na Mediteranu. 

Za Ljubljanu su napisali da se nalazi u srcu središnje Europe, između Italije, Austrije, Mađarske i Hrvatske. Ističu da se radi o većinom planinskoj zemlji koja ima i 50 kilometara Mediteranske obale, ističe Usnews.