<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SATIRA

Dodik odlučio: Doktor Selak će biti zamjenik direktora OSA ili će zamijeniti doktora Tegeltiju na funkciji ministra finansija BiH!

Tekst je satiričnog karaktera

31. januar 2023, 9:51

foto BUKA

“Naš uvaženi stručnjak profesor doktor Goran Selak, poznat i kao predsjednik naše sestrinske stranke SPS, biće predložen za zamjenika direktora OSA BiH ili će zamijeniti doktora Zorana Tegeltiju na funkciji ministra finansija BiH, kada i ako doktor Tegeltija pređe na funkciju direktora Uprave za indirektno oprezivanje BiH. Mi nemamo puno stručnjaka ovakvih kalibara kao što su doktori Tegeltija i Selak, pa moramo gledati da ih nekako razvučemo da pokrijemo najvažnija mjesta u našoj reprezentaciji čiji sam ja selektor, kapiten, fizioterapeut i psihoterapeut”, objavio je predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik.

“Za razliku od doktora Tegeltije koji je stručan samo za finansije, doktor Selak svojim stručnim kvalifikacijama pokriva dvije nama najvažnije oblasti: bezbjednost i finansije. Zvanje univerzitetskog profesora krivičnog prava preporučuje ga za zamjenika direktora OSA, a njegova doktorska disertacija ‘Municipalne obveznice kao hartije od vrijednosti’, publikovana u mnogim renomiranim svjetskim stručnim časopisima, predstavlja odličnu preporuku za ministra finansija. Nama će i te, a i druge obveznice, baš kao i hartije od vrijednosti biti potrebne za jačanje stabilnosti naših finansija. A, opet, potrebna nam je i što čvršća odbrana naše bezbjednosti, jer to ministar Nenad Nešić ne može sam, pošto mu ne daju pristup svim podacima u OSA. A doktor Selak bi do tih informacija došao za čas posla, što se kaže. Tako da ne znam u ovom trenutku na koju stranu da razvučem doktora Selaka, a da budu zaštićeni i ojačani i naša bezbjednost i naše finansije. Svakako ću se o tome konsultovati sa doktorom Selakom, pritom imajući u vidu činjenicu da je on najbolji prijatelj mog dobrog prijatelja Aleksandra Vulina, direktora BIA, koji je najbolji prijatelj mog najboljeg prijatelja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića”, objasnio je Dodik.   

Selak se zahvalio Dodiku na ukazanom povjerenju, ističući da bi on mogao da obavlja istovremeno obje funkcije, mada, kaže, više preferira oblast bezbjednosti.

“Ja se skromno preporučujem za zamjenika direktora OSA, a funkciju ministra finansija mogu obavljati i lijevom rukom, ali ne zato što naš narod lijepo kaže ‘lijeva ruka-desni džep’, već zato što su finansije moja uža specijalnost. Empirijski istražujući zaduživanje obveznicama u svojoj doktorskoj disertaciji, ja sam dokazao da su ekonomski faktori na strani ovog oblika zaduživanja u odnosu na kreditni. Što znači: manje kredita, više štampanih obveznica na duži vremenski rok, dok ne budemo mogli da štampamo nešto novca i - eto nama ekonomskog razvoja. Prosto k’o pasulj, što kaže naš narod. A bezbjednosti je dosta složenija materija, imajući u vidu da smo mi ovdje Istok Zapadu i Zapad Istoku, kako su to lijepo definisali Aleksandar Vulin i Sveti Sava. To znači da smo mi ovdje pravo stecište špijuna sa svih strana, što sve treba adekvatno ispratiti, a to ministar Nešić ne može sam, jer mu je potrebna stručna pomoć. E, za to sam ja tu! Pa jel’ hoćete da brižljivo izgrađujemo našu bezbjednost ili da se zajebavamo, da citiram uvaženog predsjednika Dodika. Zato molim predsjednika da me blagoizvoli brzo poslati na ovu blagočestivu funkciju, da mojim poslanjem spasimo što se još spasiti može!”, poručio je Selak.

Tekst je satiričnog karaktera