<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Astronomska cifra: Prodato grobno mjesto pored grobnice Merilin Monro

02. april 2024, 7:50

Grobno mjesto u blizini grobnice holivudske zvijezde Merilin Monro prodato je na aukciji za 195.000 dolara. Novi vlasnik, tehnološki investitor sa Beverli Hilsa Еntoni Džabin kaže da je “oduvijek sanjao“ da bude pored slavne glumice.

Grobno mjesto koje je kupio tehnološki investitor sa Beverli Hilsa Еntoni Džabin nalazi se pored vječnog konačišta Merilin Monro, a u blizini je i kripta osnivača Plejboja Hjua Hefnera, koji je kupio grobnicu kraj holivudske dive još 1992. godine.

Obožavaoci glumice koja i dalje važi za seks simbol iako je umrla 1962. u 37. godini, redovno posjećuju njenu kriptu u Los Anđelesu u Kaliforniji.

Merilin Monro, rođena kao Norma Džin, glumila je u nekim od najvećih holivudskih filmova svoje ere, uključujući hitove “Muškarci više vole plavuše“, “Neki to vole vruće“ i “Kako se udati za milionera“.

I nakon smrti Merilin je nastavila da fascinira mnoge. Predmeti koji su joj pripadali ponuđeni su na akuciji kuće “Julien's Auctions” zajedno sa stvarima Hjua Hefnera.

Osim kripte, Еntoni Džabin kupio je i kupaći kostim koji je nekada pripadao glumačkoj zvijezdi, kao i Hefnerov stari krevet.

Ostali značajni predmeti prodati na aukciji uključuju Merlinkinu ružičastu svilenu “Puči“ haljinu, koja je prodata za 325.000 dolara. Upotrebljavani ruž za usne marke “Еlizabet Arden“ koji je pripadao glumici takođe je prodat za pozamašnu sumu – 65.000 dolara.

Od stvari koje su pripadale Hefneru, za 13.000 dolara prodat je komplet karakterističan za osnivača Plejboja, koji se sastojao od jakne, para papuča, pidžame i lule za duvan. Prodata su i neka umetnička djela koja su nekada visila u sjedištu Plejboja