<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ko su internet hejteri i kako s njima?

Internet hejteri po zadatku ili slobodnoj volji postali su svakodnevnica. Sve ih je više, a psiholozi su našli način kako se braniti od njih. Oni su ustvari, jako tužni ljudi.

15. oktobar 2015, 12:00

Jedna od definicija osobe koja nosi epitet hejtera kaže da ta osoba jednostavno ne može biti zadovoljna tuđim uspjehom. Hejter je jednostavno nezadovoljan i ne voli. To mu je opredjeljenje. On se vrlo često ni u šta ne razumije do te mjere da nudi rješenje, ali zato kritikuje, a nerjetko i vrijeđa i podsmjeva se.

Pojavljuju se na forumima, komentarišu po novinama, blogivima, fejsbuku i tviteru.

Hejteri imaju širok dijapazon pojavljivanja koji ukjlučuje:

- nepismeno

- prostački tekst

- kakav smor

- sramota

- po partijskom zadatku

- ko ovome daje pravo

- sujetnijeg čoveka nisam video (je l ti znaju kod kuće da si peder?)

Svaki pokušaj diskusije sa hejterima će se svoditi na isto. Kretaćeš se u pravcu nerviranja i dugmeta "block", "delete" ili "unfriend". Ako tome dodamo da na vašem wall-u ili time line stoji ružna prepiska i loša ocena nečeg što ste objavili i napisali imamo situaciju da kad neko dođe na vaš post vidi masu loših komentara za koje ne mora odmah da primeti da su neargumentovani i primetiće vas vas kako im poklanjate pažnju.

Zato savetujem dva pravila:

1. Sve što liči na hejtera je hejter

2. Hejt uklanjati po hitnom postupku brisanjem komentara, blokiranjem i odrođivanjem.

Ipak su tvoj fejsbuk, blog i tviter tvoje zadovoljstvo i nisi na mreži da te neko nervira već dati bude lijepo i zabavno. U nerviranju zabave nema. Nisi dužan da nekom sa perverznim namerama budeš poligon za liječenje kompleksa. Dakle briši-blokiraj.

I zapamtite: Iza svakog uspjeha čuči masa hejtera.