Detaljne Google mape puteva u BiH od danas dostupne korisnicima

i mi smo nečija djeca

Najveći svjetski internet pretraživač Google danas je predstavio dugoočekivane detaljne mape puteva i ulica u Bosni i Hercegovini.

03. april 2013, 12:00

Nakon Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja u regionu, osam godina nakon nastanka Google Mapsa, počelo je detaljno mapiranje karti Bosne i Hercegovine.

Ovo je velika vijest za korisnike ove najpopularnije google usluge a posebno jer se radi o vrlo korisnoj, kvalitetnoj i besplatnoj usluzi. 

Usluga Traffic (Promet) na Google predstavljena je 2008. Od tada Google tim radi kako bi uveo ovu uslugu u što je moguće više zemalja.

Usluga se koristi na jednostavan način; otiđete na maps.google.com i kliknite opciju Traffic (Promet) na widgetu koji se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona. Usluge stanja u prometu također su dostupne i putem aplikacija Google Maps za mobilne uređaje kao i Google Maps Navigation.

Internet korisnici iz naše zemlje su veoma aktivni na Googleovim stranicama na kojima učestalo zahtijevaju da konačno mogu početi koristiti njihov servis za mape, što je utjecalo na Google koji je danas predstavio mape Bosne i Hercegovine.