<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Aleksandar Trifunović: Tužilaštva kao saučesnici nasilnika

Na svakom koraku su slični dokazi da je ovdašnji pravni sistem obična lakrdija, služi isključivo da štiti ljude iz sistema, sam sistem, a mi ostali valjda treba da se branimo i štitimo sami

Nasilje se ohrabruje

27. mart 2023, 1:22

Prije tri godine mi je online prijetio smrću izvjesni fejsbuk jurišnik preko ove mreže.Prijetnja je bila ozbiljna, ozbiljno izrečene, ponovljena više puta.

Prijetnju je kao ozbiljnu u istrazi tretirala i policija, koja je prošle godine, nakon 2,5 godine, uspjela da uhapsi i locira autora prijetnje, negdje na Palama. Dakle, osoba ima svoje ime i prezime i priveden je u tamošnju policijsku stanicu gdje dao izjavu. 

O tome su tada obavjestili medije, i ja sam tako saznao za hapšenje. 

Danas mi je poštar uručio crvenu kovertu, iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, u njoj se nalazi, Predmet: Naredbi o obustavi istrage u ovom slučaju jer, kako stoji u Naredbi, prijetnja "od sada pucamo, nema više priče", " da da jebaćemo vam majku za sva vremena" nije ozbiljna prijetnja i da iz istrage nije ustanovljeno i nema dokaza da je osumnjičeni zaista počinio krivično djelo ... 

Juče je nakon 24 sata u pritvoru pušten Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na slobodu. Tužilaštvo nije tražilo određivanje mjere pritvora, jer u ovoj fazi istrage i ne postoje dokazi koji Prodana dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom.  

Vezano za nedavno uništavanje imovine, moje i od kolege Morače, pozvan sam iz Tužilaštva zbog dostavljanja određenih informacija, da bi mi bilo usput neformalno saopšteno da počinilac, koji je sam rekao da je bio nezadovoljan našim pisanjem, nije imao motiv da to uradi, da je malo popio, pojeo koju tabletu, da se liječi ... i tako je slučajno nabasao baš na naša auta i to u više navrata, izbjegavajući kamere. 

A kako nema imovine na sebi, nema načina ni da se šteta naplati. 

Na svakom koraku su slični dokazi da je ovdašnji pravni sistem obična lakrdija, služi isključivo da štiti ljude iz sistema, sam sistem, a mi ostali valjda treba da se branimo i štitimo sami i ta činjenica je jeziva jer ohrabruje na nasilje i na ponavljanje nasilja, sve do potpunog i izglednog trijumfa samog nasilnika.