<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

10 najmoćnijih fotografija ikada snimljenih: LJUBAV, GUBITAK I TRIJUMF LJUDSKOG DUHA

Foto

Upozorenje: Neke od fotografija su zaista potresne.

25. april 2017, 12:00

Dirljiva kolekcija kultnih fotografija koje su obilježile proteklih 100 godina. Ovi prizori demonstriraju ljubav, gubitak, neizmjernu moć odanosti i trijumf ljudskog duha.


1. Otac se susreće sa kćerkom nakon nekoliko godina provedenih u zatočeništvu Nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu. Zadnji put kada je vidjela oca djevojčica je imala samo jednu godinu.2. 8-godišnji Christian Golczyunski prima zastavu za svog oca, komandanta Marca Golczyunskog, tokom memorijalne službe. Marc Golczynski je ubijen u Iraku samo nekoliko sedmica prije povratka kući.3. Robert Peraza kleči pred imenog svog sina u Memorijalnom centru 9/11 tokom ceramonije 10. godišnjice stradanja u terorističkom napadu na Svjetski trgovački centar u New Yorku.4. Australijanac Scott Jones ljubi svoju djevojku, Kanađanku Alexu Thomas, nakon što ju je na zemlju oborio policajac tokom nereda u Vancouveru. Kanađani su pravili nerede nakon što su Vancouver Canucksi izgubila Stanley Cup od Boston Bruinsa.5. Čovjek iz Sjeverne Koreje se oprašta sa svojim srodnikom iz Južne Koreje nakon privremenog porodičnog okupljanja na planini Kumgang u oktobru 2010. godine. 436 osoba iz Južne Koreje je dobilo dozvolu za boravak od tri dana u Sjevernoj Koreji kako bi upoznali 97 srodnika od kojih su razdvojeni tokom Korejskog rata koji je trajao od 1950. do 1953. godine.6. Kršćani štite muslimane tokom molitve u jeku protesta u Kairu 2011. godine.7. Pas Leao sjedi drugi dan zaredom pored groba svog vlasnika koji je izgubio život tokom pokretanja klizišta u blizini Ria de Janiera 5. januara 2011. godine.8. Francuski civil u očaju dok nacisti okupiraju Pariz u Drugom svjetskom ratu.9. Horace Greasley, Britanac u zatočeništvu, se suprotstavlja Heinrichu Himmleru, jednom od najozlogašenijih nacista, tokom inspekcije logora. Greasley je također poznat po tome što je 200 puta pobjegao iz logora kako bi se sastajao sa Njemicom iz lokalnog mjesta u koju se zaljubio.


10.Kultna fotografija Tank Mana, nepoznatog pobunjenika, dok stoji ispred kolone tenkova u aktu prkosa tokom protesta 1989. godine na Tiananmen trgu u Kini.