<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivanić: Postoji dogovor između Dodika i stranaca, slomit će se kao Đukanović

BIVŠI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

25. mart 2023, 3:50

Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, mišljenja je da postoji "neka vrsta dogovora" između lidera SNSD-a Milorada Dodika i međunarodne zajednice.

Dodik njima ne pravi štetu svojom galamom, a ni oni tim kritikama i upozorenjima ne čine Dodika nervoznim", kazao je Ivanić za N1.

Komentarišući odluku Vlade Republike Srpske da prekine odnose sa američkom i britanskom ambasadom Ivanić je kazao da je to "kontraproduktivan i glup potez" ističući da to vodi do izolacije Republike Srpske.

Šta će drugo raditi nego ono što radi godinama – praviti probleme gdje ih ima i nema. On drugo nema šta raditi. Dodik se prihvatio teme koju zna koristiti, a to je kreiranje problema", smatra Ivanić i dodaje:

"Moje mišljenje je da postoji neka vrsta dogovora, oni ga puštaju da priča i galami, a u suštinu sve što Dodik radi to čini u interesu tih koji ga puštaju. Nisam vidio reakciju tih međunarodnih institucija povodom malverzacija tokom izbora. On njima dobro dođe, zbog njega dobivaju na značaju."

Prema riječima Ivanića, Dodik njima ne pravi štetu svojom galamom, a ni oni tim kritikama i upozorenjima ne čine Dodika nervoznim.