Sestre bliznakinje napustile posao u Austriji i biznis započele u Gradišci

Kako kažu svi su im govorili da je Bosna i Hercegovina zemlja bez budućnosti, pogotovo za mlade ljude ali njih je godinama nešto vuklo u našu zemlju, gdje su se na kraju preselile.

“Naši roditelji su porijeklom iz Gradiške, dok smo mi rođene i odrasle u Austriji. Ipak smo, čim dođe raspust, a kasnije godišnji odmor dolazile ovdje i ostajale sve vrijeme. Dok su naši vršnjaci išli na more ili na neka daleka putovanja, mi smo jedva čekale da dođemo u Gradišku, a u aprilu smo se konačno preselile”, prepričava nam Nikolina.

Kako kažu unazad šest-sedam godina razmišljaju o preseljenju u naše krajeve i pokretanju biznisa. Prekretnica je bila korona, u kojoj su sve detaljno isplanirale, kako bi svoj frizerski zanat preselile u BiH.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Mi od 15. godine radimo kao frizerke. Prvo smo kao učenice da radimo praktičnu nastavu, da bi kasnije ovaj posao radile u salonima. Radeći ovaj posao dostigli smo ozbiljan nivo i bile smo pobjednice na brojnim takmičenjima za frizere u Austriji. Naš rad su prepoznali i naši klijenti, pa smo zbog velikog broja zakazanih klijenata, svoje preseljenje umjesto početkom godine, morali pomjeriti za april”, dodaje Zorana.

One dodaju i da ime se njihovi klijenti javljaju sa željom da dođu iz Austrije u Bosni kod njih na friziranje. Kako kažu cilj im je da pored frizerskog salona pokrenu i svoju akademiju, jer je po njihovim riječima naš narod vrijedan i ima potencijala da bude odličan u ovom poslu.

S obzirom da nisu napravile otvaranje na svečanom nivou, kažu da im je to sljedeći korak, a onda bi svima predstavili svoj rad, koji se zasniva na vrhunskim preparatima kompanije “Loreal”, te mabijentu i vještimana stečenim na brojnim austrijskim akademijama. Kada smo ih pitali šta ih toliko oduševljava u BiH, odgovaraju da je to ljudska toplota, opuštenost i slobodno vrijeme u kojem nije svaki minut isplaniran, nego ima neku sovju spontanost.

Pomenuti salon “Luxus” se nalazi u Ulici “Jovana Cvijića” broj 4, iza vrtića d”Bambi” na stočnoj pijaci, pored bivšeg Centruma.

Mikro mreža

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije