Propali pregovori “Audija” sa 26 potencijalnih investitora, fabrika u Briselu pred zatvaranjem

Kompanija Audi objavila je danas da nije uspjela da pronađe odgovarajućeg investitora za svoju fabriku luksuznih električnih automobila u Briselu, što povećava rizik da fabrika bude zatvorena.

Nijedan od 26 potencijalno zainteresovanih investitora nije ponudio “održiv koncept” za budućnost briselske fabrike, izjavio je glavni operativni direktor firme Audi Gerd Voker, prenosi Blumberg.

Folksvagen je prethodno u julu objavio da razmatra zatvaranje fabrike svog luksuznog električnog modela audija u Briselu zbog slabe potražnje za vrhunskim električnim automobilima.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Briselski proizvodni pogon u kome je prošle godine proizvedeno oko 50.000 automobila ima problema sa dugogodišnjim izazovima kao što su visoki logistički troškovi.

Ako se najcrnje prognoze obistine, Folksvagen će biti prinuđen da zatvori neku od svojih fabrika prvi put od 1988. godine, prenosi B92.

Menadžment njemačkog proizvođača automobila Folksvagen odlučio se za veliki program štednje do 2026. i želi da ukine garanciju zaposlenja za oko 110.000 radnika da bi se izborio sa manjkom u kasi koji iznosi pet milijardi evra, prenijeli su mediji.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije