<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poznati poroizvođač na ivici bankrota: Krenuli masovni otkazi

22. juni 2024, 8:30

Njemački proizvođač dušeka Emma otpustila je čak petinu zaposlenih

Kompanija iz Frankfurta je saopštila da je 200 od 1.120 zaposlenih u filijalama širom svijeta ostalo bez posla.

Direktor kompanije navodi da su razlog otpuštanja teški uslovi na tržištu odnosno činjenica da su sektor e-trgovine i stambeni sektor nestabilni već dugi niz godina.

"Prilagodili smo naš plan uzimajući u obzir te faktore i ne planiramo nikakav rast za cijelu godinu. Moramo i da uskladimo našu organizacijsku strukturu s ovom strategijom", rekao je direktor kompanije za njemačke medije.

Emma je poznata po tome što kupci mogu da naruče dušek putem interneta koji će im biti dostavljen na kućnu adresu. Mogu i da ga vrate nakon 100 dana ako nisu zadovoljni.

Njemački mediji pišu kako su pritužbe kupaca u porastu od kraja 2023. godine. Kupci se žale da mjesecima čekaju svoje proizvode i da im služba za korisnike nije bila lako dostupna.

Kompanija je inače osnovana 2013. godine i ima filijale u Kini, Porugalu, Meksiku, ali i na Filipinima. Pod brendom Emma Sleep prodaje dušeke i druge proizvode za spavaću sobu koji se mahom prave u Nemačkoj.