<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Komisija nije razmatrala zahtjev: Struja u FBiH neće poskupiti

11. juni 2024, 3:59

 Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK) na današnjoj sjednici u Mostaru nije razmatrala novi zahtjev Elektoprivrede BiH da poskupi električna energija.

Jasmin Bešo, v.d. predsjednika FERK-a, istakao je da se tačka sklanja s dnevnog reda današnje sjednice zbog neophodnosti dostavljanja dodatnih podataka iz Elektroprivrede BiH.

Član FERK-a Mile Srdanović se složio sa ovom konstatacijom, i poručio da odbacuje insinuacije da postupak ima bilo kakvu drugu pozadinu.

Sanela Pokrajčić, članica FERK-a, tražila je da se o zahtjevu EPBiH danas odluči, te da je, prema njoj, ovo školski primjer kako zahtjevi trebaju izgledati.

Sanel Buljubašić, generalni direktor EPBiH, naveo je da očekuje da će na idućoj sjednici zahtjev ove kompanije biti usvojen.

"Ovjde se radi o pitanju sigurnosti cijelog sektora u kojem je EPBiH najveće poduzeće s najviše kupaca. Inputi stalno poskupljuju, a struja ima isti cijenu već 10 godina", naglasio je Buljubašić.