Izgorjela fabrika: Od Plazme ostale samo mrvice

Na rafovima supermarketa širom Bosne i Hercegovine, ali i drugih država, ljubitelji čuvenog Plazma keksa suočavaju se s nestašicom ove omiljene poslastice. Razlog za nedostatak je požar koji je nedavno zahvatio fabriku „Bambi“ u Požarevcu, Srbiji, što je značajno usporilo proizvodne kapacitete.

Prema informacijama iz kompanije „Bambi“, smanjena proizvodnja uticala je na dostupnost Plazma keksa, dok su drugi proizvodi Plazme i dalje prisutni, ali u manjem obimu. Na praznim rafovima u prodavnicama, potrošači mogu pronaći poruku koja ih obavještava o trenutnoj situaciji, uz link na zvaničnu stranicu fabrike.

„Trudimo se svim srcem i radimo posvećeno da u što kraćem roku sve bude kao prije, ali zbog nepredviđenih okolnosti tvoja Plazma neko vreme neće biti dostupna u određenim pakovanjima na svim prodajnim mjestima,“ stoji u saopštenju na stranici fabrike „Bambi“.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Požar je izazvao ograničenje proizvodnih kapaciteta fabrike, ali radovi na obnovi i proširenju kapaciteta su u toku. Iz kompanije „Bambi“ naglašavaju da će uložiti značajna sredstva u obnovu i proširenje svojih proizvodnih linija kako bi se osigurala dostatna količina Plazma keksa na tržištu.

Prema dostupnim informacijama, očekuje se da će nova zaliha Plazma keksa biti dostupna tek krajem septembra. Za sada, ljubitelji ovog keksa morat će se strpiti dok se problemi s proizvodnjom ne riješe.

U međuvremenu, na tržištu su dostupne nove varijacije Plazma keksa, poput čokoladne i mini Plazme, koje se i dalje mogu pronaći u prodavnicama.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije