<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Arselor Mital Prijedor privremeno obustavio proces rada

Arselor Mital Prijedor privremeno je obustavio proces rada, saopšteno je danas iz ove kompanije.

20. novembar 2023, 1:06

Odluka o obustavi rada donesena je zbog privremene obustave proizvodnje u kompaniji Arselor Mital Zenica, koji je jedini kupac preduzeća iz Prijedora.

U saopštenju se navodi da je zenički Arselor Mital obustavio proizvodnju zbog loših uslova koji vladaju na tržištu čelika.

- Nakon pažljivog razmatranja i procjene svih raspoloživih opcija, 11. novembra je privremeno obustavljen rad visoke peći, nakon čega je sukcesivno obustavljena proizvodnja i u ostalim pogonima. Proizvodnja u valjaonicama obustavljena je 2. novembra. Kako je Arselor Mital Zenica naš jedini kupac i mi u Arselor Mital Prijedor smo bili primorani da privremeno obustavimo proces rada - navodi se u saopštenju.

Iz kompanije Arselor Mital Prijedor navode da u saradnji sa sindikalnom organizacijom ovog društva razmatraju sve opcije vezano za status radnika.

- Zajednički cilj nam je da iznađemo najbolja moguća rješenja za naše zaposlene tokom ovog perioda. Nadamo se da će što prije doći do stabilizacije uslova na tržištu koji bi nam omogućili pokretanje proizvodnog procesa - navedeno je u saopštenju.