Важно обраћање Ангеле Меркел: Могуће је зауставити пандемију ако...

Њемачка канцеларка Ангела Меркел апелирала је на грађане да учине што више у борби против пандемије, позивајући Нијемце током видеообраћања да се придржавају прописа које је донијела влада.

BUKA portal / 17. октобар 2020

Морамо учинити све да не дође до неконтролираног ширења вируса. Сада се сваки дан рачуна. Каква ће бити зима, какав ће бити Божић, о томе ће се одлучивати ​​у наредним данима и тједнима", рекла је Меркел, а преноси ЦНН.

Њемачка стратегија против пандемије досад се усредоточила на праћење контаката заражених особа како би их се изолирало прије него што заразе друге.

"Здравствене власти раде невјеројатан посао у том погледу, но не могу пратити контакте на оним подручјима гдје има превелик број зараза", рекла је њемачка канцеларка.

Меркел је такођер позвала грађане да се састају с пуно мање људи и изван и унутар својих домова, додајући да би људи требали покушати избјегавати путовања и присутност великим скуповима.

"Ако сватко од нас драстично смањи количину контаката изван властите обитељи, тада је могуће зауставити, па чак и преокренути овај тренд ширења пандемије", додала је.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.