Саша Аћић: Имамо притужбе послодаваца да инспектори траже мито, а некада га и послодавци самоиницијативно нуде

Разговарали смо са директором Уније удружења послодаваца Републике Српске.

Tatjana Čalić / 15. април 2021

Корупција у пословној заједници, рекетирање од стране јавних службеника, помоћ Владе Републике Српске у кризи изазваној пандемијом, само су неке од тема којих смо се дотакли у разговору са Сашом Аћићем, директором Уније удружења послодаваца Републике Српске.

Обзиром да је корупције, заједно са другим облицима криминала, велика сметња пословању и новим инвестицијама Унија је креирала и "Брошуру о правима и обавезама привредних друштава и инспектора током инспекцијског надзора", како би се пословна заједница додатно информисала, а ризик од корупције смањио. О товом потези  Аћић каже: "Висока присутност корупције у нашој заједници угрожава одрживост и развој пословања. Пословна заједница мора дати допринос смањењу и апострофирању неприхватљивости коруптивних понашања појединачно и у оквиру шире институционалне акције на сузбијању корупције. Уз подршку коалиције ЦЦИ, ЦРМА и Транспаренцy Интернатионал БиХ и финансирање УСАИД БиХ реализујемо пројекат „Смањење коруптивних ризика у раду инспекцијских служби у Републици Српској“. Брошуру смо креирали како бисмо на једноставан начин упознали послодавце у којим оквирима инспектори имају право да поступају када дођу у контролу, али и да нагласимо права која послодавци имају током провођења надзора. Циљ овог приступа је да смањимо простор за нејасноће, односно смањимо ризик од корупције због непознавања права и обавеза током инспекцијске контроле".

Шта кажу Ваша сазнања, колико често инспектори, али и други запосленици у јавном сектору злоупотребљавају свој положај приликом контрола привредних субјеката тражећи рекет? Да ли послодавци овакве случајеве имају обичај пријавити?

Аћић: Индекс перцепције корупције указује на значајну присутност корупције у нашој заједници. Неријетко имамо притужбе послодаваца да постоје оваква понашања. Култура пријављивања неприхватљивог и коруптивног понашања је на веома ниском нивоу, што указује на проблем неповјерења грађана и послодаваца у институције. Кроз пројекат који реализујемо настојали смо да обезбиједимо да послодавци на што лакши начин препознају и пријаве неадекватно понашање инспектора. 

А да послодавци самоиницијативно нуде мито?

Аћић: Наравно да су и такве појаве присутне. Ради се о посљедици. Морамо радити на препознавању узрока оваквог понашања. Узроци се могу тражити у односу појединца и државе, интегритету контролних и пореских органа, високим пореским оптерећењима који утемељују неформалну економију као начин преживљавања и многим другим узроцима које траже озбиљну друштвену акцију на сузбијању корупције.

Често можемо чути и да правила нису иста за све послодавце, некима се гледа све до посљедњег папира, некима скоро па ништа? Колико је ово присутно и како утиче на цјелокупну пословну заједницу?

Аћић: Селективан приступ у реализацији пореских и инспекцијских контрола је присутан. Ипак, може се рећи да нема значајнијих притужби послодаваца по овом питању и да постоји напредак у овом сегменту. Значајан број послодаваца је прилагодио своје пословање законима Републике Српске и Босне и Херцеговине и у том смислу битно је да се контроле врло често реализују са циљем унапређења пословања субјекта контроле. 

Како до пословања без корупције - шта све треба подузети, али и мијењати? Планирате ли можда и покретање онлине платформе, попут оне у ФБиХ која омогућава анонимно пријављивање корупције, бесплатну правну помоћ те приступ многим базама из домене борбе против корупције?

Аћић: На располагању су он-лине алати за пријаву гдје послодавац може унијети своје податке, али и не мора уколико пријаву жели да поднесе анонимно. Наведени он-лине алати се налазе на сајту Инспектората РС, као и на сајту Министарства унутрашњих послова. Постоји и посебан, бесплатан број телефона за пријаве – 0800 50612, а пријаве се могу поднијети и непосредно на протокол самог Инспектората. Унија удружења послодаваца РС се повремено сусреће и са чланицама које имају потребу да корупцију пријаве на начин да се обрате нама, а ми потом комуницирамо са Инспекторатом ради рјешавања проблема, штитећи идентитет чланице у потпуности. 

У фокус јавности требамо ставити штетност корупције у смислу урушавања највећих вриједности једне заједнице. Смањење економских потенцијала и урушавање принципа праведне расподјеле, између осталог, су посљедице корупције због којих наша популација одлази у уређеније системе. 

Да би правосудни систем дао очекивани резултат по овом питању, потребно је да створимо притисак јавности, заштитимо у највећој мјери лица која пријављују корупцију и драстично санкционишемо доказана коруптивна понашања. Као пословна заједница дајемо допринос кроз афирмацију законитог пословања уз усвајање антикоруптивних стандарда. Унија послодаваца је усвојила Етички кодекс послодаваца који садржи и антикоруптивне сегменте. У наредном периоду ћемо у сарадњи са институцијама настојати да промовишемо субјекте који ће прихватити Етички кодекс послодаваца. С друге стране, јавна осуда коруптивних понашања као институт такође треба бити присутан, и у комуникацију између послодаваца ћемо уградити механизме препознавања ризика од коруптивних понашања.  

Да ли се корупција у пословној заједници појачала током године проведене у пандемији, и да ли су неки видови корупције у овом периоду постали учесталији?

Аћић: Немамо такву врсту података. Веома је тешко правити истраживања у овој области. За сада се морамо ослањати на општеприхваћене међународне методологије. Још једном наглашавамо значај пријављивања коруптивних понашања, провођења ефикасних поступака доказивања и санкционисање оваквих понашања. Посебно апострофирамо непоузданост система јавних набавки и честе притужбе послодаваца који указују на значајно присуство корупције и немогућност равноправног надметања у оквиру овог система.
Подизање нивоа знања послодаваца о правима и обавезама током инспекцијских контрола и у систему јавних набавки су такође правци у којим ћемо се кретати у наредним годинама, и који ће имати ефекта на сузбијање корупције.  

Када већ спомињемо пандемију Унија удружења послодаваца Републике Српске је крајем прошле године изашла са извјештајем о утицају корона вирус на пословање у Републици Српској и предложила пет кључних мјера за излазак из кризе. Да ли сте наишли на разумјевање од стране надлежних институција, да ли су неку од мјера прихватили?

Аћић: У 2020. години смо се бавили санирањем посљедица инфекција по економију. Имали смо прилично коректну сарадњу са Владом РС у протеклих 12 мјесеци. И даље је угрожено пословање у секторима угоститељства, туризма, друмског саобраћаја, уз неизвјесност негативних ефеката по све секторе због лоцкдоwн-а у економијама са којима имамо највећи спољнотрговинску размјену. Наша очекивања иду у правцу коначног смањења опорезивања рада и покретања такозване „гиљотине“ парафискалних оптерећења. Реформа образовног система мора бити убрзана. Смањење неформалне економије је у директној корелацији са присуством корупције и у том сегменту настојимо да направимо значајнији искорак. Уопште, инфекција ЦОВИД 19 је убрзала глобалне процесе са значајним ефектима на периферне економије, што у преводу значи да морамо убрзати кључне реформе уз максимално убрзавање процеса дигитализације економије, образовног система и управе. 

И на крају дотакнимо се радника и њихових права. Шта Удружење послодаваца може подузети у вези својих чланова који крше права радника- дају плате испод минималне, неплаћање прековремених сати, радници им раде без уговора, а у страху од отказа овакве случајеве ни не пријављују?

Аћић: Етичким кодексом послодаваца обухваћени су радни односи. Афирмација достојанственог рада који подразумијева хармоничан однос између радника и послодаваца је један од кључних задатака Уније послодаваца. Људски потенцијал је један од најважнијих сегмената продуктивног и успјешног пословања. У условима пада понуде радне снаге, наша је препорука да се, прије свега, поштују права из радног односа, унаприједи ниво комуникације и услови рада у складу са могућностима послодавца. 
 


Бука препорука

Интервју

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.