Од понедјељка ђаци поново у школским клупама

Завршена је дезинфекција у свим основним и средњим школама у Републици Српској, Дому ученика Добој те у установама културе чије су просторије кориштене као бирачака мјеста за локалне изборе 15. новембра.

BUKA portal / 20. новембар 2020

 

Како је саопштено из Министарства просвјете и културе РС, од понедјељка, 23. новембра, васпитно-образовни рад у већини основних и средњих школа у Српској биће поново организован у школским просторијама у складу са ранијим препорукама о раду током трајања пандемије.

У складу са захтјевима школа и због неповољних епидемиолошких околности, настава на даљину од понедјељка 23.новембра, биће и даље организована у Католичком школском центру Бањалука, те основним и средњим школама са подручја града Требиња, ОШ „Горња Слатина“ Шамац.

– У седмици послије одржаних локалних избора све школе су успјешно организовале наставу на даљину користећи доступна средства за електронску коминикацију и уз емитоване школске часове на програму Радио-телевизије Републике Српске. Осим двије школе, које ће у наредном периоду наставити са извођењем наставе на даљину, све основне и средње школе су у потпуности спремне да у понедјељак дочекају ученике у школским просторијама и наставе са редовним васпитно-образовним радом у школама – рекла је министар Наталија Тривић и додала да то значи да се од понедјељка ученици основних и средњих школа у Српској безбједно могу вратити у школске клупе.

Она је потврдила да је данас, и прије планираног рока за то, извршена дезинфекција у свим школама чије су просторије кориштене као бирачка мјеста.

– У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, Републичка управа цивилне заштите отпочела је у понедјељак, 16. новембра, активности дезинфекције школа, Дома ученика у Добоју те установа културе чије су просторије кориштене као бирачка мјеста у РС, а данас су ове активности и окончане. Поред наведених објеката, дезинфиковани су и одређени помоћни школски објекти и дјечији вртићи који су кориштени као бирачка мјеста – потврдила је Тривићева.

Од 16. до 20. новембра, све школе које су организовале васпитно-образовни рад изван просторија школе, биле су дужне да изводе наставу на даљину кориштењем средстава електронске комуникације и у складу са њиховим могућностима и праксама. Основци су наставне часове могли пратити и путем програма РТРС-а („Школски час”), односно путем портала РТРС – www.ртрс.тв .Основне и средње школе, као и њихова подручна одјељења, чије просторије нису биле кориштене као бирачка мјеста, организовале су наставу у школским просторијама.

Подсјећамо да су васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Српској дужни да, у складу са епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској, редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе, те уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у основним и средњим школама и преласку на одвијање наставе на даљину.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.