Марко Видојковић: Ми Срби, Источни Хрвати

А УЗ ТАТУ ИДЕ И...Међед Додо од Лакташа, што аутопутом јури двеста на сат, маскота Републике Источнохрватске, коју вам доносимо у мираз. Добри медо Додо биће вам најоданији партнер у било ком политичком, параполитичком, парапословном или бандитском послу.

Marko Vidojković / 07. март 2018

Драги наши Хрвати, српски народ се налази у слободном паду и за коју деценију ће ударити о свој последњи историјски тренутак. Зато, ево шта смо смислили: прогласићемо се Источним Хрватима и припојити вам се. Све што нам од вас треба јесте пасош, с којим ћемо моћи да радимо као ђубретари по Европској Унији, а заузврат нудимо:

НИШ

Више ништа не може оповргнути чињеницу да у ове крајеве дођосмо заједно са вама, мила браћо наша, из Ирана, људске прапостојбине, одмах по постању света. Од многих дивних источнохрватских места која ће колико сутра бити ваша, издвојио бих, ни сам не знам зашто, Ниш. Овај град је постојбина одличне ракије и предивне телеће главе у шкембету, са разноврсним локалним друштвеним активностима, попут рецимо паљења аутомобила политичким и другим противницима. У Нишу се налази руски хуманитарни центар, то смо се нешто зајебали у прошлости, а ви ћете, браћо наша, имати част да турите катанац на ту грешку. У Нишу се родила и организација „Србска част“, која може постати „Источнохрватска част“, покрет набилдованих Источних Хрвата, који ће се физички разрачунавати са сваким ко се усуди да дирне у источнохрватске, па самим тим и хрватске интересе. У Нишу је рођен Константин, римски цар, а одавде ће ићи и аутопут Ниш – Приштина – Тирана, за потребе будућих НАТО конвоја, што се сјајно уклапа у нашу понуду, пошто ћемо, припојивши вам се, аутоматски постати део, како Европске Уније, тако и тог милосрдног војног система.

БЕОГРАД

Загреб више неће бити највећи хрватски град, већ ће то бити Београд, прави мегасити, омиљена дестинација словеначких и бугарских туриста, симбол јединства свих доминантних људских сорти са ових простора, како перача новца, тако и дилера кокаина, шверцера оружја, па све до крадљиваца кола и џепароша, који се, по источнохрватским законима, могу некажњено бавити својим послом у градском саобраћају. Најскупља јелка на свету биће хрватска, као и најскупља музичка фонтана у галаксији. Замислите само, ходате Славијом, а њоме одјекују Томпсонови хитови. Житељи тог краја најбоље разумеју колико то данас иде једно с другим. Уз то, има и еколошких изазова које, док смо били Срби, једноставно нисмо стигли да решимо, пошто смо били заузети општом крађом и отимачином. Највећа дивља депонија источно од Мисисипија је управо она у Винчи, источнохрватском градићу, где је никла најстарија европска цивилизација. Ех, када се црни дим спаљеног ђубрета лети вине у небеса, па правац у источнохрватска плућа... Мораћете тиме да се позабавите, нас је болео курац.  Баш ви, драга наша хрватска браћо, имаћете ту част да градите београдски канализациони колектор, крајње је време било, па не желимо ваљда да Источни Хрвати серу у сопствену воду за пиће. А, пошто се добро ознојите, можете сести у било који део хрватског Београда и гледати у хрватске заставе, које се вију са тридесет најскупљих јарбола у Сунчевом систему.

ПОГЛАВНИКА

Уз сво дужно поштовање, драга браћо Хрвати, и нисте се баш прославили са политичким вођама. Али ми, зато, јесмо. Замислите ту луду историјску срећу, баш у тренутку кад вам се припајамо, предводи нас Александар Вучић, чудо од човека, геније власти. Уз њега, никад нећете имати проблеме са побуњеним народом. Он просто опчињава својом појавом, кад га видите, јаснов вам је да је сваки отпор бесмислен. У њему је наш смисао, а од сутра биће и ваш. Он зна колика су људи говна, па их разгони на све четири стране света, тамани их болешћу, глађу, заглупљивањем и сејањем мржње, а они све то радо прихватају. Такав један и  вама треба, а? Признајте да сте се, током његове посете Колинди у Загребу, осећали као да је мама довела кући новог дечка. Да, и нама је деловало као да нас је тата оставио саме, па скочио преко плота до комшике. Сада је све у реду, Вучић ће постати ваш очух и осмехиваће се нежно кад му кажете „тата“.

А УЗ ТАТУ ИДЕ И...

...Међед Додо од Лакташа, што аутопутом јури двеста на сат, маскота Републике Источнохрватске, коју вам доносимо у мираз. Добри медо Додо биће вам најоданији партнер у било ком политичком, параполитичком, парапословном или бандитском послу. Нјега за све да питате, кад је реч о прекодринским Источним Хрватима. Куд Додо оком, ту они скоком, хе хе.

НАРОД

Како ћете само ојачати у баскету, кад се сјединимо! И у ватерполу! И у криминалцима! И  говнарима! Ма, шалим се, свак’ зна да је Источни Хрват најчеститији људски примерак који је ходао планетом. Изразит поданички менталитет је присутан, уз јаку дозу мржње према ближњем свом. Овај сплет националних карактеристика Источне Хрвате чини сјајним послушницима, што значи да, иако нас има више него вас, никада нећемо имати већину у Хрватском Сабору, пошто половина једноставно не излази на изборе, четвртина ће са вашим пасошем побећи у иностранство, а у преосталој четвртини, где има и сјајних менаџера, те доктора наука са цењених приватних универзитета, налазе се пре свега они чији глас можете купити за само сто двадесет пет куна. Источним Хрватима треба мало да уживају у својој несрећи: да гледају ријалити на телевизији, да читају теорије завере и кратке животне мудрости на интернету, да имају жену која ће их одвести у затвор, пошто ће је убити у нападу љубоморе, комшију, због чије ће се смрти радовати и оно најбитније - да им хлеб, односно крух, не поскупљује.

БОНУС: КОСОВО

Најскупља источнохрватска ријеч.  Осим сјајних источнохрватских манастира старих тисућу година, ту можете наћи и фантастичне источнохрватске бизнисмене, старе неколико десетина година, који ће вам се наћи при руци када буде требало народ „подмазивати“ пред изборе (интерна источнохрватска фора, хи хи), или ако треба рука да се заврне ту и тамо, фигуративно, а и не само фигуративно, речено. Сада више нема никаквих препрека да се питање Косова реши. Пошто се зна да се Хрвати и Косовари много воле, велике су шансе да и Косово нађе свој историјски спас у нашој дивној заједници. 

А? Каква понуда.

 


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.