Луфтханса успоставила редовну линију Сарајево – Франкфурт

Данас обављен први лет

N1 / 03. мај 2021

Данас је Луфтханса обавила први лет на релацији Франкфурт – Сарајево – Франкфурт. Ријеч је о повезаности главног града БиХ са главним чвориштем Луфтхансе у Њемачкој.

Ова компанија ће на овој релацији, у мају мјесецу, летјети до четири пута седмично из / за Сарајево, зракопловом типа Аирбус А319. Већ од јуна текуће године планирано је до седам летова седмично.

“Успоставом ових летова за Сарајево, Луфтханса Групација ће својим путницима широм свијета понудити боље везе са Босном и Херцеговином. Битно је напоменути да ЛХ Групација на овај начин допуњује већ постојеће везе Аустриан Аирлинеса за Сарајево из Беча али истовремено нуди могућност путницима из Босне и Херцеговине да искористе све предности свјетске мреже Луфтханса Групације”, саопћено је.

Због негативних ефеката проузрокованих пандемијом ЦОВИД-19, поготово у сектору авијације, све авиокомпаније свакодневно преиспитују пословне активности и прилагођавају их актуелној ситуацији.

Свјесни те чињенице али и захтјева и очекивања корисника услуга, Међународни аеродром Сарајево континуирано подузима активности у правцу да се авиооперације одрже, прошире и повећају, што важи и за летове Луфтханса Групације, наводе из аеродрома у Сарајеву.


Бука препорука

БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.