Ко су интернет хејтери и како с њима?

Интернет хејтери по задатку или слободној вољи постали су свакодневница. Све их је више, а психолози су нашли начин како се бранити од њих. Они су уствари, јако тужни људи.

Agencije / 15. октобар 2015

 Једна од дефиниција особе која носи епитет хејтера каже да та особа једноставно не може бити задовољна туђим успјехом. Хејтер је једноставно незадовољан и не воли. То му је опредјељење. Он се врло често ни у шта не разумије до те мјере да нуди рјешење, али зато критикује, а нерјетко и вријеђа и подсмјева се.

Појављују се на форумима, коментаришу по новинама, блогивима, фејсбуку и твитеру.

Хејтери имају широк дијапазон појављивања који укјлучује:

- неписмено

- простачки текст

- какав смор

- срамота

- по партијском задатку

- ко овоме даје право

- сујетнијег човека нисам видео (је л ти знају код куће да си педер?)

Сваки покушај дискусије са хејтерима ће се сводити на исто. Кретаћеш се у правцу нервирања и дугмета "блоцк", "делете" или "унфриенд". Ако томе додамо да на вашем алл-у или тиме лине стоји ружна преписка и лоша оцена нечег што сте објавили и написали имамо ситуацију да кад неко дође на ваш пост види масу лоших коментара за које не мора одмах да примети да су неаргументовани и приметиће вас вас како им поклањате пажњу.

Зато саветујем два правила:

1. Све што личи на хејтера је хејтер

2. Хејт уклањати по хитном поступку брисањем коментара, блокирањем и одрођивањем.

Ипак су твој фејсбук, блог и твитер твоје задовољство и ниси на мрежи да те неко нервира већ дати буде лијепо и забавно. У нервирању забаве нема. Ниси дужан да неком са перверзним намерама будеш полигон за лијечење комплекса. Дакле бриши-блокирај.

И запамтите: Иза сваког успјеха чучи маса хејтера.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.