Драган Бурсаћ: Честит Божић, Разиме!

Једно мудо је устврдило како Разиму само фали чланска карта Кола српских сестара па да га прогласимо за доживотног предсједника Предсједништва БиХ.

Dragan Bursać / 24. децембар 2018

“Хрват Разим Халкић изабран у Меджлис Исламске заједнице Цазин.”

Разим из стољећа седмог

Ова вијест са наднасловом “може све” без икаквог разлога подигла је силну интернет прашину. Јавили су се мрсомуди разноразни, који веле како ова земља апсурда срља у пропаст са оваквима попут Разима, како се Разим спрда одједаред и са националном и са религијском одредбом, што у човјеку, што у нашем Уставу насушном кога, прав за прав, и немамо. 

Једно мудо је устврдило како Разиму само фали чланска карта Кола српских сестара па да га прогласимо за доживотног предсједника Предсједништва БиХ.

Гњиде једне, како вас није срамота!

Прво и основно Разим Халкић потиче од старе хрватске лозе, чије хрватство датира још тамо у стољеће седмо, прецизније у еру када је Разим бивствовао у Градском вијећу Цазина. И тада је био Хрват. Добро, није то стољеће седмо, више је 2017, али нема везе и то се пика. Ево, напримјер, старији је Хрват од свог колеге Агана Бунића, такође старог Хрвата који је са Халкићем у утрци за предсједавајућег Скупштине УСК из редова Хрвата дабоме. Битка је неизвјесна, ствари се још нису посложиле. Разим је Хрват од 2014. минимум и ту је у предности у односу на Агана, који се својим националним поријеклом хвали тек од љета 2018.

Како год, држимо палчеве Разиму. Али, Разим не размишља само национално, него и мултиконфесионално, јер је  члан Извршног одбора Меджлиса Исламске заједнице у Цазину. Па људи моји, ако то није панекуменизам, ако то није примјер цивилизацијског религијског дијалога, не знам шта је. Видите, и Устав кога нема и закони, а и људскост одавно у цивилизованом свијету разграничавању етничке од религијских осјећаја, па сходно томе, суперцивилизацијски дјелује изјашњавање једног Хрвата као муслимана. И баш је то био циљ старог СДП-овца, још старијег Хрвата и новопеченог муслимана Разима. Баш тако се јачају не само међунационалне него и религијске везе.

А свако ко зна Разима, потрврдиће вам да му је то био циљ. Додуше, то је био циљ и оног несрећног Фахриног Хрвата Агана, само се није први сјетио, злобници би додали.

Једночлани члан трочланог Предсједништва

А кад смо код злобника, они веле да се Разим само добро зајебава за шачицу марака, да се спрда и са Хрватима, и са Бошњацима, и са муслиманима, и са Скупштином УСК-а и са народом који га је бирао...и тако даље и тако ближе. Не виде од своје злобе и пакости да Разим ради све по реду и у складу са законом. Па тако биједни, ситни и мали у својој завидљивости, предлажу да је заиста најекономичније рјешење васпостављање Разима за једночалног члана трочланог Предсједништва. Само му, ето, фали какво српско знамење, па да добијемо троје у једном-инстант особу по мјери система у коме живимо.

Сви наши Разими

И није, да се разумијемо, Разим једини храбри креатор панекуменизма и мултикултурализма у БиХ. Ево, само у 2018. години изњедрили смо једну Нину Букејловић, дјевојку из Добоја, чланицу СДС-а и Бошњакињу, наравно. Јер Нина је закопала дубље, да простите, па је испод патине срБства нашла своје бошњаштво. Оно, истина, бошњаштво јој је требало за компензациону листу у Скупштини РС-а, оно истина, кажу људи да је 2016. била Српкиња, али то су исти они злобници што се спрдају са Разимом. Не виде код ушију, не чују код очију, или обратно, нема везе.

Постоји ту још један страдалник, име му је Горан Опсеница. Њега је опет ове, преображене 2018. године, погодила српска етничко-геномска матрица. Осјетио је у себи жмарце, нешто му је рекло да је читав свој живот и живот својих предака био у криву када су говорили да је Хрват. Сјетиће се многи његовог изненадног преображења.

“Као Хрват сам заноћио, такав ћу се и пробудити“, изјавио је Опсеница, министар у Влади ХНК којег је ХДЗ БиХ на својој листи за овогодишње изборе пријавио као припадника хрватског народа.

Никад се није пробудио као Хрват. Никад више. Пробудио се јесте, али као Србин. Осама! Алелуја! Ваистину се роди!

Само ђубрад може тврдити да је Горан Опсеница обмануо читав систем и изјаснио се као Србин, е да би попунио потребну квоту Срба у ПС ФБиХ и на тај начин омогућио ХДЗ-у још једно мјесто. Мислим тако испада, али НИЈЕ тако. Јер, немате ви, багро, право да улазите у искрену нутрину танане душице Горанове.

Е, исто вам је тако и са Нином и са нашим херојем Разимом. 

Ко нам уваљује крме за Божић?

И зато, Разиме, издржи. Издржи све нападе сбог свих нас легалиста који смо убијеђени да ти све ово радиши из алтруистичких побуда, а не зато што се зајебаваш на конто блентаве државе и њених блентавих закона. Издржи и због партије, партије, а поготово СДП, су увијек на првом мјесту. А вала издржи и због фамилије. Ако будеш на челу Скупштине, Аллах драги ће те наградити и Исламска заједница и порески обвезници, наравно. Издржи.

Него, стварно, било би добро да се неко из српског корпуса отвори, па да Разиму понуди какву опцију, макар придруженог Србина. Нешто као Мато Ђаковић да буде. Или Джевад Галијашевић, глухо било.

Како год, честит теби Разиме Божић, припази да ти ко не ували одојка, хоће то католици за Божић, а теби као хрватском муслиману то вјера брани.

Него, људи моји, за Разима, Нину и Горана треба установити неку братственојединствену награду или барем по њима назвати неки Закон, преамбулу или, што да не, и читав Парламент.
 


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.