Бука карикатура: Новогодишња честитка Суперхик Премијера Вишковића грађанима Српске, задуживање од 591 милион у 2019. години!

Нова Влада Републике Српске планира да се у 2019. години задужи за 591 милион КМ што је око 15 одсто постојећег јавног дуга Српске.

Buka karikatura / 31. децембар 2018

Влада РС и нови Премијер Радован Вишковић настављају са праксом у коме је задуживање у сврху покривања јавне потрошње једина економска стратегија. Као прву мјеру нова Влада објавила је да ће се у 2019 години задужити 591 милион КМ. 

Од тог износа, дугорочним кредитима и обвезницама предвиђено је задужење од 371 милион КМ, а око 220 милиона емисијом трезорских записа. Република Српска иде ка дужничком ропству, све је мање радника, све је мање оних који ће враћати кредите. То је у ствари највећи злочин ове власти према сопственом раду, што су те чињенице свјесни а не мисле да промјене праксу бахатог задуживања становника ентитета. Оваквом политиком највише су на добитку фаворизоване приватне компаније које већ годинама остварују вишемилионске годишње профите послујући искључиво са Владом РС и јавним предузећима која грцају у дуговима. 

По идеји Александра Трифуновића карикатуру је нацртао Младен Ољача 

 


Бука препорука

Бука Карикатуре

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.