Активиста Правде за Давида осуђен на 20 дана ЗАТВОРА и новчану казну од 250КМ

Ово сматрам још један начин застрашивања људи који су неистомишљеници ове власти и гушење слободе. Поразно је да сам се исти дан када сам се предао полицији завршио и на суду, а неколико дана касније сам и осуђен. Питам се зашто полиција и суд тако бр

Maja Isović Dobrijević / 11. јануар 2019

Foto: Facebook

 

Александар Глувић, активиста Правде за Давида управо је на свом ФБ профилу написао да је добио рјешење у којем стоји да је осуђен на 20 дана ЗАТВОРА и новчану казну од 250КМ због учествовања у догађајима са краја прошле године.

"Ми ћемо наше казне платити или одлежати, али људи који су повријеђени то НЕЋЕ МОЋИ. Момку који је на земљи ударан од стране "инспектора" сломљена су два ребра и јуче је задржан у болници због појаве унутрашњег крварења. Ради се о човјеку који ми се прије двије године јавио због акције даривања крви, а 22. марта у жељи да помогне у потрази за тада несталим Давидом. Свјесни да ћемо сагињањем главе постати исти као и они пред којима бисмо се сагели, ОДБИЈАМО да то учинимо и због тога плаћамо цијену", написао је Глувић на ФБ страници.

Александар Глувић је рекао да није очекивао овако оштру пресуду суда и због тога ће се жалити на ову одлуку.

"Ово сматрам још један начин застрашивања људи који су неистомишљеници ове власти и гушење слободе. Поразно је да сам се исти дан када сам се предао полицији завршио и на суду, а неколико дана касније сам и осуђен. Питам се зашто полиција и суд тако брзо раде када треба да се неко уклони и застраши, а када је у питању убиство Давида Драгичевића истрага тапка у мјесту", рекао је за БУКУ Глувић.

Глувић је према Рјешењу кажњен за прекршај из Члана 24. Закона о јавном реду- Казном затвора у трајању од 20 дана и за прекршај из члана 7. Закона о јавном реду и миру- новчаном казном у износу од 250 КМ.

Александар Глувић рођен је 1997. године, студент је прве године Факултета политичких наука.

БУКА је у посједу Рјешења Основног суда који је добио Александар Глувић. 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.