Шта деца знају о националном интересу...

Да ли ви уопште схватате колики је значај једне историјске драме, коју снима раб Божији и раб сваке власти, која вас зајаше, Лазар Ристовски, и колику заштитничку улогу игра његов играни филм за наше националне интересе?

Drašković Predrag / 11. јануар 2019

Па добро, зар вас није срамота да у ове свете дане просите и тражите паре за лечење деце преко друштвених мрежа?
Да ли ви знате колико трошкова смо имали ми, чувари и заштитници Републике Српске, а тек је 11. јануар?

Да ли ви уопште схватате колики је значај једне историјске драме, коју снима раб Божији и раб сваке власти, која вас зајаше, Лазар Ристовски, и колику заштитничку улогу игра његов играни филм за наше националне интересе?

Натерајте ваше болесно дете да издржи, не мора баш одмах да умре. Нека издржи до следеће донаторске вечери, када ћемо вам се јављати путем врућих линија и на тај племенит начин прикупити новац преко потребан за лечење вашег детета. Немојте да будете толико себични и мислите само на своје дете и себе. Нека мало трпи зарад све деце у мамици нам Србији. Дечици којој су унапред купили карте за ремек недело српске кинематографије. Зашто ваше размажено дете мора баш одмах да умре, нека трпи мало, нек се мало стисне. Јел‘ мислите да је лако овој дечици која ће морати да се трују гледањем филма о претку нашег краља, који на Тарзан српском језику кукумавчи да му врате дворац и не наплаћују струју. Тој дечици ће натенане, у највећим мукама, зарад заштите националних интереса да изумиру мождане вијуге и нико неће тражити путем друштвених мрежа да им уплаћујете за лечење и бламирати се.

На крају крајева, као да је 195.000 КМ нека пара. За ту сићу не може да се излечи ни дете и по.

Да ли сте ви уопште свесни важности прославе 9. јануара и колику он важност има у заштити наших националних интереса?

Нисте, наравно да нисте!

Але и вране су устале против наше Републике Српске и нашег народа, а ви кукате за пар комада деце. Срам да вас буде. Мислите да је нама лако да китимо ордењем са лентом сваку будалу која се појави, само да буде што више званица, на трибинама наше величанствене манифестације. Да не спомињемо колико смо новчаних средстава издвојили за приредбе по разним селендрама и вукокараджићјбнама.

Скоро пет милиона марака смо издвојили само за представништва наше Републике Српске, која ће да нас промовишу диљем света. Од тога само за представништво у Русији, нашој вековној заштитници и пријатељици, смо издвојили 920.000 КМ, да зацементирамо наше пријатељство, као ономад цеви гасовода. Нашој мамици Србији смо се захвалили, као успешно дете, са неких 740.000 КМ, само да још више утврдимо паралелне везе са нашом матицом. За представништво у Америци смо издвојили свега 600.000 КМ. Нису више ни заслужили. Блокирају нас и банују као бедне преваранте у онлине видео играма.

За МУП смо купили два возила са дизел мотором и сва четири точка, са путним рачунаром, сензорима за паркирање напред и назад, кожним седиштима, навигацијом, фабрички затамњеним задњим стаклима у укупној вредности од пишљивих 160.000 КМ, све са ПДВ-ом. Једва да би се три трећине једног детета могло излечити.

Треба некако премостити до првог, а ви навалили лечење деце па лечење деце. Да је среће и да сте прави православци, покушали би у духу наше традиције са традиционалним лечењем, а не одмах дај паре за лечење у иностранству, без да сте и покушали са купусовим листом, свињском масти или козијим млеком.

Поред свих наших одрицања и одвајања од уста нашој деци, да све ово обезбедимо, ви сте се нашли да скупљате паре за лечење пар комада деце. Срам да вас буде.

Ви сте најобичнији рушитељи наше Републике Српске и њене вековне традиције од 27 година.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.