Неw Yорк: Трагом поруке никад превисе књига

Књизаре волис или не волис, заобилазис у сироком луку или боравис у њима сатима. Књиге се данас мање цитају, али се цитају.

Sanela Gojak / 14. децембар 2018

Због мањка слободног времена људи, па и они "преко баре" онлине купују пуно ствари, па тако и књиге. 

С друге стране, издавацке куце се боре за опстанак, одољевају модерној поцасти дигитализације, онлине трговини и онлине стиву, јер јос увијек има оних који воле доци у књизару и листати књиге, воле мирис папира, или једноставно воле имати књигу у својој лицној библиотеци.

Странд Бооксторе у њујорском Броадwаyу је таква врста књизаре у којој би се врло лезерно могла уклопити и радња неког филма (ако вец није), у којој се перипетије воде око опстанка на немилосрдном трзисту.

Циркулису људи са корпама у рукама, оним као у трзним центрима, тразе књиге за себе, за друге ... Ста је боље од поклона од поклона добити, јос укљуцујуци додатни попуст јер празници стизу.

У овој великој књизари, наравно, да мозете пронаци све сто позелите. Нпр. посљедња анимирана остварења која су актуелна у бх. кинима, или она која се најављују. Не би било лосе прво процитати књигу, а онда погледати филм. Или обрнуто?!

О савременој литератури и класицима не треба прицати, јер, ипак, је то Неw Yорк.

Категорија стива за дјецу као у оном класицном сопингу је отприлике је распоредјена према узрасту. Прве ријеци и прва слова  па до сколске литературе, прибора и неких других ситница.

Уз степенице измедју два спрата застанете и доцека вас одјел Арт.

Поред ове велике књизаре, у Брyант парку на овогодисњем зимском базару је, такодјер, дио Странд понуде, односно књиге, те сувенири, нпр. цекери, сољице, магнети, мајице итд.

Како је период претпразницни, убрзано се приблизавају Бозиц и Нова година, ако вас пут нанесе у Велику јабуку, свратите до Странд Боокстореа и осјетите царолију књиге. Сигурно нецете погријесити.

"Тхере Ис Но Суцх Ас То Манy Боокс" је порука за књигољупце, али и порука која се налази на једног од магнетица на фризидеру добијеног на поклон прије пар година. Магнетиц са поруком је купљен у овој књизари којег и данас мозете овдје наци.

 


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.