Svi su sada pametni samo rjesenja nema

A.Oric / 04. Maj 2011

  • Da se Borsi Tadic ocigledno ne razumije u politiku i situaciju u BiH , to potvrdjuju i danasnji mediji koji su pristustvovali njegovom govoru u Kragujevcu.
  • Naime Tadic se protivi svim nametnutim rijesenjima i svemu sto dolazi sa tim sto se primjetno vidi njegovo prijateljstvo sa Politickim tajkunom Miloradom Dodikom kojem takodjer takva rijesenja ne idu na ruku(Koristenje Bonskih ovlasti), takodjer govori o rijesenjima problema da su moguca ali ne i na koji nacin .
  • Gospodine Tadic , ocigledno ne znas pa da te podsjetimo da je od izbora proslo pola godine , sto znaci da su politicari kako ti kazes , "na izborima izabrani" nesposobni , paznju posvjcuju samo novcu do sada su statistike pokazale , da ima volje dogovora bi bilo ne bi se pricalo samo o tom famoznom referendumu kojeg ni u kom smislu ne smije biti u BiH jer znamo kako je prosli prosao ma na sta se odnosilo pitanje o kome se gradjani treba da izjasne, jer je direktno krsenje dejtonskog sporoazuma, a tvoja drzava je potpisnica tog sporazuma sto znaci ako treba da se Srbija protivi necemu u BiH to je onda referendum koji je osmislio tvoj prijatelj iz Laktasa jer je vasa duznost da stitite "taj" sporazum.
  • Pola godine je potroseno samo u ratu za fotelje nasih politicara , firme se zatvaraju broj nezaposlenih raste... a vi nam pricate o vasem protivljenju nametanja rijesenja od strane OHR.
  • Zar to nije jedino rijesenj ? Zar jedino rijesenje nije da OHR sastavi vladu kad su "na izborima izabrani" ocigledno nesposobni to napraviti?
  • Vama mozda nije stalo do gldnih gradjana , gladne djece ,mladih koji odlaze iz BiH,ali nekome jeste.
  • Ocigledno jos nemate kredibilitet da razmisljate Evropski stoga djelimicno shvatam vase poruke iz Kragujevca bitno vam je da imate uticaj u drugoj zamlji no pogledajmo realno, taj uticaj nemate ni na svim djelovima vase zemlje posvetite tome vise paznje.
  • Sve u svemu gurajuci politiku koja vise nemoze da prodje ocigledno je i vama vrijeme da odete jer se u poslednje vrijeme okrecete politici kako je ja nazivam "Primitivna politika" sto vam ne ide na ruku.
  • To sto ste vi izgubili kosovo ne daje vam nikakvo pravo da se mijesate u unutarnje stvari BiH , pocistite svoju avliju pa pricajte komsiji kako bi bilo kad bi bilo....a BH politicari ako se nemogu dogovoriti OHR ce da sredi na kraju krajeva zato i jeste tu ! Samo sto reaguje ko usporeni snimak....

Writen by : Adis Oric


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.