С Т О П ПЛАЋАЊУ РТВ ТАКСЕ

hellingen / 13. Juni 2012

Протеклих дана у граду Бањалуци актуелни су мирни протести који су усмјерени против рушења пициног парка и бетонизације тврђаве Кастел.

Државна телевизија П Т П Ц малтене није се ни осврнула на ове догађаје, упорно игноришући побуну грађана против овог гнусног чина, али зато нас издашно обавјештава о мирним протестима негдје у држави Русији. Као да би ми то требали или морали знати а с друге стране из све снаге се труде да прикрију да у Бањалуци има икаквих протеста те обавјештавају полуписмени свијет, ако и помену накратко овај догађај, да је на протестима у Бањалуци било пар десетина грађана и а у ствари се ради о пар хиљада истих.

 

Труде се да нас информишу о толико небитним стварима, лажним представљањем ситуације у земљи а све по налогу, зна се од кога.

Уредница Мира Лолић нам је испијала мозак са емисијом СТОП БИЈЕЛОЈ КУГИ, приказијући ретардиране случајеве који живе по неким вукојебинама и имајо по разред дјеце која немају шта да једу. А ти исти ретарди очигледно никад нису ни чули за гумицу звану КОНДОМ као ни за прекид сексуалног односа. Јер да јесу и да су имали мозга не би сад стварали патњу себи и другима а вјероватно нису никад чули ни за ријеч одговорност.

И онда поменута госпођа покушава да нас убједи да позивима на 1411 удијелимо марку двије тим случајевима и тврди како се она на тај начин бори против бијеле куге.

Ја кажем, нека се држава потруди да свима нама обезбједи услове за рад и запослење да имамо од чега живјети па ће да види како се праве и рађају дјеца и како нас је сваким даном све више и више.

 

Ми плаћамо ртв таксу а тај исти П Т П Ц нас гњави којекаквим трећеразредним филмовима који се не пуштају ни у Руанди. Дневник им је катастрофалан. Новинарски дио посла се одрађује крајње непрофесионално, спикери нон-стоп нешто замуцкују, завијају (част изузецима има ту финих људи али на прсте).

 

Значи информативни програм 0. Филмски програм 0. Сада долазимо и до музичког дијела програма који стварно нема никаквог смисла.

Наиме, постоје некакве топ листе на којима се најчешће налазе извођачи из Србије и Хрватске. За некога из Републике српске ту нема мјеста или макар из БиХ. Као да овдје људи нити пјевају нити свирају.

Они ће сигурно имати спреман одговор и на то објашњењем да код нас нема извођача који задовољавају њихове стандарде. А ја знам најмање 10 бендова или пјевача само из Бањалуке који су у протеклих годину-двије снимили неки албум или спот. Али кад ти исти извођачи донесу такво шта да се емитује на том јадном П Т П Ц-у ови их одма у старту цензуришу или траже новац. А требали би умејсто тога да учествују у стварању имена који ће нас представљати у региону тј.да гурамо своје.

Не знам само како ти такозвани уредници тог П Т П Ц-а не укључе мало програм ХРТ-а или РТС-а па да макар мало науче како се ради.

Смијешна је чињеница да сваки филм има другачији титл и да је са потписом неке агенције за дистрибуцију. Па зар нису у стању да креирају сопствени препознатљив титл као рецимо на поменутом ХРТ-у.

Такође је и образовни програм раван нули. И све је на овом програму равно нули. Зато их нико и не гледа. Тек старији свијет по руралним крајевима који још увијек сматра како је то српска телевизија и слијепо јој вјерује. Очигледно да је то у ствари интересна група грађана ове телевизије те је тако и свој програм прилагодила њима. Али и они ће једног дана схватити да их једноставно залуђују. Само да не буде прекасно. А можда то није ни битно. Битно је да ми дигнемо свој глас и да пружимо отпор неукусу и којекаквим шундовима.

 

Протести и даље трају. Они упорно игноришу такво стање. На чијој су они страни? Ко ли то плаћа ртв таксу? У чијој служби би требало да буду?

У служби грађана и ли да буду оружје режима?

Много је ту питања. Но, нигдје одговора.

 

Што се мене тиче, ја П Т П Ц више и не гледам. Јер не постоји ништа на том каналу што би могло да ме интересује и што није већ виђено.

А шепуре се као да су они нешто.

И даље нас замајавају неким ратним причама, ко је кога, ко је почео први а прошло је 18 година.

Након другог свјетског рата то је већ била 63 година и старији, нама млађима приповиједају како се те године живјело одлично. Радиле фабрике, биле добре плате....

А ми смо након 18 година пали на само дно и чак се вратили још 100 година уназад. Страшно.

П Т П Ц би више требао да се позабави питањем изласка из овакве ситуације и како према бољој будућности.

 

Чињеница да су све објективне и најбоље а самим тим и њима неподобне новинаре растјерали, оставили само оне послушне и крајње одане јасно говори о каквој се заправо демонској организацији ради.

 

И онда, чему плаћање таксе. Ја знам да је законском уредбом одређено плаћање исте. Али шта ми добијемо за те паре?

Стога мислим да тај порез треба престати плаћати па нака нас милион колективно заврши у затвору. Нека.

 

Стоп плаћању ртв таксе све док се поменута медијска кућа не унормали. 


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.