<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ruski rulet

Blog #Argument, www.bitovik.org.rs

26. februar 2022, 12:00

Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Ruski rulet

Šta očekivati od bivšeg radikala, Aleksandra Vučića, kada je u pitanju zvanični odgovor Srbije povodom invazije Rusije u Ukrajini. Nijedna osuda na agresiju, a kamoli Putina, sve govori. Tu politiku mi živimo u Srbiji poslednjih trideset godina. Da ne zaboravim DSS, SPS rusofile, oni su baš puno doprineli širenju ruskog uticaja u Srbiji. Zatim Tadić, njegov ministar Jeremić, i četriri prokleta stuba spoljne politike. Milorad Dodik, ruski remetilački faktor na Zapadnom Balkanu.

Pomenuo bih i takozvanu opoziciju, koja nas je primorala da izađemo na izbore, da se ne udvaraju radikalskom biračkom telu kada je u pitanju Kosovo, Srebrenica, NATO. To nije većinska Srbija. Oni vas neće glasati, a možete glasače odvesti u apstinenciju.

Posledice takve politike su Srbija ni na Zapadu ni na Istoku, bez saveznika, Ruse, Beloruse, Kineze, ne računam, urušene institucije sistema, korupcija, diskriminacija, medijske neslobode, zaglupljen narod koji zlo ne može da prepozna, odliv stanovništva.

Kad tad, Zapad će morati vojno da obuzda Putuna. Kad tad, svako ko se kandiduje za donosioca odluka u Srbiji mora raskinuti sa politikom devedesetih. Početi iz početka. Vaspitati i obrazovati narod na vrednostima morala, pravde, znanja, interkulturalnog dijaloga, demokratije, vladavine prava.

Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs