Radnička klasa ide u raj

Bašić / 31. Mart 2012

Par mjeseci je prošlo od parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Naravno, ništa se promjenilo nije - barem ne na bolje. Oni koji tvrde da su svi političari isti opet su, izgleda, u pravu, opet mogu reći kao Pređo u nekoliko scena u filmu "Kako je počeo rat na mom otoku": "A šta san ti ja reka."

Naravno, osnovni problem Hrvatske, kao i valjda svake zemlje u svijetu je gospodarstvo. Naš glavni ekonomski strateg je Prvi potpredsjednik vlade Ratko Čačić. Od kada je došao na vlast iz njegovih izjava se može zaključiti da je za sve probleme u Hrvatskoj kriv ni manje ni više nego - Radnik. Kada se spomene riječ radnik većinu nas asocira na isto. Mene osobno asocira na osobu kojoj je plaća oko 3000 kuna, radi šest ili sedam dana u tjednu, nema plaćene prekovremene, nema regresa, dadatka za djecu, ponekad nema plaćene doprinose, a ponekad nema ni plaće. Uglavnom, ne živi od svog rada, nego preživljava.

Slušajući našeg potpredsjednika možemo zaključiti da je taj radnik zapravo neradnik, koji živi na grbači države i poslodavca, buni se bez razloga, želi džabe zdravstveno i socijalno, nije zadovaljan ni sa čim. Na koncu on je svojim neradom upropastio svoju firmu i sam je kriv što ostaje bez posla.

Nitko od vladajućih, pa ni ovaj majmun (majmuni - oprostite na usporedbi) nije se zapitao kako i na koji način ovi ljudi preživljavaju u državi u kojoj hrana za četveročlanu obitelj iznosi barem 150 kuna na dan, litra goriva 11 kuna, najam stana i režije 3000 kuna...

Svaki od njih (nas) je mađioničar sam za sebe i treba mu skiniti kapu!


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.