ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT U KONJICU S PORUKOM DA SVI MOGU ČINITI DOBRA DJELA

blackbelt / 28. Februar 2011

U petak, 25. februara 2011. godine u sportskoj dvorani „Konjičanka“ održan je humanitarni koncert za Anelu Čosić, našu sugrađanku teškog bolesnog bubrežnog bolesnika.

Organizator koncerta je Omladinski krug IZ Konjic, a akciji su se odmah priključila brojna udruženja, nevladine, sportske i političke organizacije, obrazovne ustanove. Jednostavno, cijeli grad se digao na noge. Kroz manifestaciju „Večer humanosti i solidarnosti" Konjic je još jednom potvrdio da je velika porodica, koja uvijek ima sluha za nevolje svojih sugrađana.

„Jedini cilj ove akcije jeste prikupljanje dobrovoljnih priloga za liječenje i transplantaciju bubrega za Anelu Ćosić (28) iz Idbra, te pomoć za porodicu Šaćira Ćosića iz Ribića, kojem je nedavno u požaru izgorjela kuća“, kazao je koordinator akcije Aladin ef. Bilanović.

„Do sada smo imali dobar odziv svojih prijatelja širom BiH, tako da je do održavanja koncerta preko 70% puštenih ulaznica u prodaju prodato, a koncertu je prisustvovalo oko 2000 gostiju. I ova akcija građana Konjica šalje poruku da svi možemo činiti dobra djela“, izjavio je Adis Muhibić, Vođa tima za sigurnost koncerta, jedan od suorganizatora koncerta koji sa svojom grupom od 60 volontera potpomognutih i članovima Foruma mladih SDP Konjic i Karate kluba IGMAN Konjic učestvovao u realizaciji projekta.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.