Mentalna Masturbacija

bosanskijedi / 12. Februar 2010

Eto, šta god dobro da uradiš, vrati ti se trostruko loše. Jebeni sistem ne dozvoljava odstupanja od ovog pravila. Ljudi, imate dva izbora:
1. Asimilacija u trulo društvo (podrazumeva konzumiranje političkih aplikacija "za dobrobit svih nas", demokratiju i virtueno pripajanje Evropskoj Uniji; zadovoljavanje trenutnim sistemom obrazovanja dece i svesno prihvatanje činjenice da će u "čkoli" postati nepismeni, neprilagođeni i nesposobni za život; prihvatanje medijskog pritiska "i pare i jare" i konzumacija quazimuzike  Estradne scene "Disco... disko... diskać..." devolucija muzike...
2. Prividna asimilacija u društvo, sa ciljem da društvu, na ličnim primerima požrtvovanja i emancipovanosti, pokažete da je kanalizaciona struja slaba, i da se može plivati uzvodno... u potrazi za čistom nezagađenom vodom.

Jasno je da, ako izaberete 2. da ima da najebete! Dok vi budete plivali, mic po mic uzvodno, ostali ljudi će sa govnima da prate struju, da vas ometaju, povlače za skute, psuju, udaraju, potapaju, pucaju na vas, boNbarduju vas, pišaće i srati po vama, sve u cilju da ne postignete svoj cilj i ne napijete se čiste vode u rekama slobode.

Moja generacija je plutala u prilično čistoj vodi, pa imam nostalgiju za životnom tekućinom, koja ne sadrži fekalije u toksičnom procentu... vi mladi ljudi, rođeni posle 90' ni ne znate za nešto bolje. Ali! Ako udahnete punim plućima i zaronite - govna obično plivaju po površini, teže vrhu, kao i svaka šljaka i otpad, koji u sebi nema ništa vredno i teško, doprećete do malo čiste vode. E, sad, kad popijete prvi gutljaj, dolazi kriza... Kriza ima više varijanti:
1. Popijete gutljaj te čiste vode i ništa se ne desi, jer niste razvili svoje receptore za čisto i teško da za vas ima razlike između čiste vode i govnjave vode. Ipak, preporučujem da redovno ronite i pokušavate, moguće je da se vaši receptori rehabilituju... ipak je istina jaka hemikalija.
2. Popijete gutljaj čiste vode i zagrcnete se. Dok panično isplivavate ka površini, nagutate se govana i oporavite od šoka. Za vas nema leka, vi ste stoka, jebem vam mater!
3. Popijete gutljaj čiste vode, osetite žarenje i shvatite da sad možete da dišete kao riba na škrge. Teško ide, ali živite. Istina je da se ne može, tek tako, odmah, organizam adaptirati na novu životnu sredinu, bez govana,  sa malo društva i sa nagonima da se ispliva. Niko vam neće zameriti da sa vremena na vreme isplivate. No, vaša isplivavanja će biti sve ređa i ređa i nikada neće prestati. Život pod govnima, a u čistoj vodi je težak i okrutan. Ima vrlo malo životnih resursa, vrlo malo društva, ali je sloboda neograničena. Sami ili sa par novih prijatelja, koji će vam pomagati pri adaptaciji, osetićete trunčice života, kakav bi, trebao biti na površini, da nema govana.

Ova simbioza dubokog i površinskog života je svuda oko nas. Portali iz jednog ka drugom svetu su uvek otvoreni i niko vas ne prisiljava da iz jednog sveta pređete ili ne pređete u drugi. Ipak, vreme za eksperimente sa dubinom, je najbolje, dok ste u srednjoj školi ili par godina na fakultetu. U ovom dobu, još uvek možete da se "skinete" sa govana i kiča i slobodno zamahnete rukama oko sebe. Ne kažem da je za starije kasno (ja sam jedan od takvih), ali je najbolje dok je organizam/ "um" mlad!

Dragi moji, organizujem takmičenje! Ko skoči sa skakaonice, zaroni dublje i ustima iznese čistiju vodu iz dubine, dobije specijalnu nagradu. Nagrada je jedno poglavlje u knjizi koja će biti uskoro objavljena. Znači, imaćete priliku da budete deo istorije, vaše reči nikada neće biti zaboravljene.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.