Izdvajam

Blog #Argument, www.bitovik.org.rs

Argument / 13. Septembar 2021

Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Izdvajam

Svaka čast Noletu kao sportisti, ovo nacionalno razočarenje što nije osvojio još jedan grend slem je besmisleno, dok je kilogram paradajza 150 dinara. To što voće i povrće možeš samo da gledaš u supermarketima a ne možeš da ga kupiš nije za ovaj narod razočarenje.

Što Olja ne prikaza bačene suzavce na Cetinjane, nego samo zapaljene gume.

Posle rasprave Ćute i Marije u Utisku, sve liči da je Ćuta manipulator.

Mišljenje Petra Božovića, o dešavanjima na Cetinju u Utisku, je još jedno u nizu beogradskih Crnogoraca, koji bi da Crna Gora ne postoji. Samo je nedostajao Matija Bećković. Taman htedoh da pohvalim Mariju i dekana Šumarskog fakulteta kad i oni počeše da dokazuju da su Crnogorci Srbi. Nikako ljudi da shvate da svaki pojedinac ima pravo da se izjasni o svom identitetu.

Lepo je Marija objasnila, nisu ih zvali na Ekološki ustanak, Zelenović je nešto pregovarao u Briselu. Šta je Ćuta radio?

Koliko su samo međunarodne organizacije uložile novca u ekološke organizacije civilnog društva i mreže, da je danas trebala da postoji jaka ekološka platforma sa koje bi se delovalo. Ovako ekološke teme se razvodnjavaju između autentičnih i podmetnutih aktera. Gde su sada Arhus centri za zaštitu živototne sredine, koji su trebali da rade sa ciljnim grupama na edukaciji, na koju je uloženo dosta novca.

Udavi se Ne davimo Beograd u sopstvenoj gluposti. Svesno, nesvesno, sabotažom, nesposobnošću, šta li već, najznačajnija tema u Srbiji, ekologija se obesmišljava. Od koga, vreme će pokazati.

Seljak se seti ekologije tek kada mu bager dođe ispred kuće, do tada ništa. I sa takvima da digneš ustanak. A kada seku šumu ne prijavljuju i ćute kada nekoga vide da je u zijanu. Toliko o njihovoj svesti o ekologiji.

Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.