Učestali odroni na brojnim dionicama na putevima u Bosni i Hercegovini

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, upozorili su iz BIHAMK-a

09. decembar 2022, 8:53

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično mokrom kolovozu, a učestali su i odroni na brojnim dionicama, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a izdvajaju šire područje Sarajeva, dionicu Sanski Most - Ključ i Kupres - Livno - Glamoč. Vozačima skreću pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo - Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 - 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever - Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać - Bosanski Petrovac, Jajce - Crna Rijeka i Doboj - Maglaj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.