<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Svaki put kada Bećirović progovori sve je manje BiH

11. juni 2024, 7:38

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je da svaki put kada predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović progovori u ime BiH - BiH je sve manje.

"Širenje neistina je u njegovom mentalitetu. Taj čovjek hoda po Evropi i kao nekakav lažni misionar širi neistine. Tako smo nakon Bećirovićevog sastanka sa /njemačkim ministrom spoljnih poslova Analenom/ Berbok obaviješteni da je Svesrpski sabor najteži udar na Dejtonski mirovni sporazum, a da Srpska i Srbija ruše ovaj sporazum.

To je notorna glupost, manipulacija i laž", napisao je Košarac na "Instagramu".On je ponovio da je Dejtonski mirovni sporazum trajno narušen samovoljom stranaca i bošnjačkog političkog faktora, koji imaju zajednički cilj - unitarnu BiH.Košarac je istakao da se Republika Srpska i njeni predstavnici na svim nivoima bore za očuvanje dejtonskog ustavnog okvira u BiH."Deklaracijom smo pozvali sve međunarodne aktere da se vrate poštovanju slova Dejtona. O kakvom to suverenitetu BiH govori Bećirović kada za svaku sitnicu, a kamoli krupno pitanje, obija pragove zapadnih ambasada, čekajući mišljenje i nove zadatke? O suverenitetu BiH dok nelegitimni /Kristijan/ Šmit vršlja po zakonodavstvu i nameće pravila", naveo je Košarac.Košarac je rekao da bi ovo da nije tužno, bilo smiješno, navodeći da će na kraju BiH presuditi Bećirović i njemu slični, jer je ova situacija neodrživa.