<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prnjavor

Radnici pretukli gazdu zbog kašnjenja plata, on pucao na njih iz vatrenog oružja

Nakon verbalne svađe, fizički su napali gazdu nanijevši mu tjelesne povrede.

15. septembar 2022, 9:59

Radnici prnjavorske firme, N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora, osumnjičeni su da su napali G. B., vlasnika firme u stečaju radi potraživanja duga prema njihovoj firmi te mu nanijeli povrede, a došlo je i do pucnjave.

Kako saznajemo, G. B. je povrijeđen i od njega je oduzet pištolj kao i od jednog od osumnjičenih koji je tokom sukoba ispalio hitac u zrak.

Sve se desilo jučer, a pripadnici Policijske stanice Bosanska Dubica su postupili su po prijavi da je ispred kuće G. B. u Bosanskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora, te da je jedno lice upotrijebilo vatreno oružje.

“Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu nad N. R., N. R. i D. D. zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda”, navode iz policije.

Dodaju da je kriminalističkom obradom uvrđeno da su osumnjičeni došli do kuće oštećenog u Bosanskoj Dubici sa namjerom regulisanja načina izmirenja potraživanja koje firma iz Prnjavora čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi vlasništvo oštećenog.

Nakon verbalne svađe, fizički su napali Dubičanina nanijevši mu tjelesne povrede.

“Tokom sukoba osumnjičeni N. R. iz Banja Luke upotrijebio je vatreno oružje ispalivši jedan hitac u vazduh”, navodi se u saopćenju.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor od osumnjičenog N. R. privremeno je oduzet pištolj Glock, kalibra 9 milimetara sa 13 komada pripadajućih metaka. Također, i od oštećenog G. B. oduzet je pištolj Bereta, kalibra 7,65 milimetara sa sedam metaka.

“U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N. R., N. R. i D. D. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela”, navode iz policije, pišu Nezavisne.