<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

PROTEST U TREBINJU: STOP poskupljenju električne energije! STOP milionskoj pljački!

U srijedu 11. januara a u 12 časova će u Trebinju biti organizovani protesti protiv poskupljenja struje. Proteste organizuje "ZA PRAVDU I RED - lista Nebojše Vukanovića"

10. januar 2023, 11:08

Protest će biti organizovan ispred sjedišta Elektroprivrede Republike Srpske u tom gradu.

Iz Pokreta pravde pozvali su sve Trebinjce, Hercegovce i druge građane Republike Srpske da dođu na pomenute protestete su tom prilikom rekli da "poskupljenje električne energije ne smije proći bez reakcije"

"Ako postoji resurs kojim je Republika Srpska bogata i ima ga izvoz, onda je to električna energija. Budući da nas je sve manje, samim tim nastaju i viškovi električne energije koji se sve više i izvoze i na kojima se zarađuje veliki novac. I umjesto da se cijena električne energije za građane Republike Srpske smanjuje, pogotovo u ovo vrijeme krize, nama stiže poskupljenje i to na način da što više trošite, to ćete plaćati višu cijenu potrošene električne energije! Odluka koja je neustavna i diskriminatorna, jer logično je da neko ko sâm živi ne troši istu količinu električne energije kao domaćinstvo od 4 ili više članova" saopšteno je iz Pokreta pravde.

"Poskupljenje koje slijedi će dodatno prouzrokovati lančana poskupljenja svega drugog, a što se već desilo poskupljenjem naftnih derivata. Pored toga, poskupljenje električne energije će dovesti do još većeg zagađenja vazduha koji je ionako na listi najzagađenijih vazduha na svijetu!" dodaju u Pokretu.

Podsjetimo organizator protesta u Trebinju, Nebojša Vukanović je prije nekoliko dana objavio blog u vezi sa odlukom Vlade Republike Srpske, da da saglasnost Elektroprivredi Republike Srpske, za kupovinu firme Komsar enerdži hidro, koja, kako je naveo Vukanović, ne vrijedi pišljiva boba od Rašida Serdarova za nevjerovatnih 200 miliona maraka

" To je mafijaški posao vijeka i kriminal neslućenih razmjera. Sve se dešava u trenutku dok Elektroprivreda Srpske povećava cijenu struje, da narod plaća ceh kriminala, korupcije i anarhije, i ako sada narod ne kaže DOSTA JE i ne izađe na ulice onda treba Luka Petrović, Petar Đokić i Dodik da povećaju cijenu električne energije za još 30% jer narod voli kad ga pljačkaju. Tražio sam odgovor od direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića koliko je dao novaca Serdarovu, ali odgovora po običaju nema. Poslao sam upite resornom ministru Petru Đokiću, te premijeru Viškoviću, ali u odgovoru koji sam dobio iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske nema ništa osim praznoslovlja, demagogije i prebacivanja odgovornosti na Đokića. " napisao je Vukanović na blogu.