<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Proizvodi po sniženim cijenama u Republici Srpskoj već početkom oktobra

Šulić je naglasio da je planirano da ovi proizvodi po sniženim cijenama građanima budu dostupni već početkom narednog mjeseca, a da će građanima proizvodi biti dostupni uz značajno nižu maržu, čak i maržu od 0 %, koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca.

18. septembar 2023, 12:56

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i pomoćnik ministra za resor trgovine Dušanka Tegeltija sastali su se danas, 18. septembra 2023. godine, sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača iz Republike Srpske.

Tema sastanka bila je analiza mjera za suzbijanje inflatornih kretanja u cilju poboljšanja kupovne moći potrošača u Srpskoj, te aktivnosti u realizaciji drugog koraka kampanje „Društveno odgovorni", koji će, uz trgovce, u ovoj fazi obuhvatiti i domaće proizvođače i distributere u Srpskoj.

Ministar Šulić informisao je predstavnike udruženja za zaštitu potrošača o zaključcima sastanka koji je krajem protekle nedjelje održan sa predstavnicima trgovaca, distributera i domaćih proizvođača, na kojem je dogovoreno da se u narednim danima definiše lista proizvoda koji će građanima Republike Srpske biti dostupni po značajno nižim cijenama. Šulić je naglasio da je planirano da ovi proizvodi po sniženim cijenama građanima budu dostupni već početkom narednog mjeseca, a da će građanima proizvodi biti dostupni uz značajno nižu maržu, čak i maržu od 0 %, koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca.

Ministar Šulić pozvao je predstavnike udruženja za zaštitu potrošača da budu aktivan partner u sprovođenju ove kampanje i da na terenu prate realizaciju aktivnosti i uključenost privrednih subjekata, te informišu ministarstvo u slučaju uočenih nepravilnosti.

Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su proširivanje obuhvata kampanje „Društveno odgovorni“ na domaće proizvođače i dobavljače, ističući spremnost da uzmu aktivno učešće u praćenju i analizi realizacije i efekata ove kampanje.