<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Portal BUKA se nalazi pod višednevnim hakerskim napadima

Napadi i dalje traju

08. januar 2024, 8:57

Sa žaljenjem vas obavještavamo da se naš portal, BUKA, već nekoliko dana suočava s ozbiljnim hakerskim napadima. Učinili smo sve što je u našoj moći da održimo našu web stranicu aktivnom i dostupnom. Napad je jak i organizovan. 

U cilju zaštite, implementirali smo Cloudflare sigurnosne mjere koje, iako štite naš sajt, mogu dovesti do usporenja u pristupu i moderaciji. Molimo vas za razumijevanje ako iskusite bilo kakve poteškoće prilikom pristupa.

Važno je napomenuti da, ukoliko primite obaviještenje o blokadi, to nije rezultat vaših aktivnosti. Radi se o preventivnim sigurnosnim mjerama koje trenutno smanjuju protok posjetilaca na našu stranicu.

Zahvaljujemo vam se na strpljenju i neprestanoj podršci. Podsjećamo da već godinama naš portal trpi napade ove vrste o kojim redovno obavještavamo i organe bezbjednosti, policiju Republike Srpske. Do sada počinioci nisu otkriveni. 

Naš tim radi neumorno kako bi osigurao sigurnost i stabilnost BUKA portala.