<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Video

Ovo je realnost koja nije crna samo u ovoj ulici. Ovako izgleda većina naših ulica, sela, opština i gradova

Pogledajte zabrinjavajući video koji pali sve alarme u BiH

18. august 2022, 12:34

Iako nema preciznih podataka koliko ih je napustilo zemlju u proteklim godinama, istraživanja pokazuju da o privremenom ili trajnom odlasku razmišlja svaka druga mlada osoba. Mlade na odlazak motivira nezadovoljstvo kvalitetom života, nepovoljni socioekonomski uvjeti, nezaposlenost, te izostanak prilika za osobni rast i razvoj, pokazuje istraživanje.

Među mladima koji su obuhvaćeni istraživanjem dominira nepovjerenje u javne insitucije, a više od 70 posto njih ubijeđeno je da je društvo sistemski korumpirano. Najveći broj mladih nezadovoljan je svojim životom u BiH, imamo visok stepen korupcije i nemogućnost zapošljavanja. Situacija nije najbolja i ovo je vrijeme kad je upaljen crveni alarm da se nešto poduzme. Mladi svaki dan gledaju dosta nepravde koju nisu u moći da promjene, a žele to da urade. Ne odlaze mladi samo zbog posla, novca i bajnog života u drugim državama. Osjećaju nesigurnost, jer drugi ljudi odlučuju o njihovoj sudbini i vode ih u pravcu u kojem ne žele ići. Potrebne su velike promjene kako bi BiH sigurno koračala ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti.

Ovaj video treba doći i do Bakira i do Čovića i do Dodika, naš komšija iz Gornjeg Vakufa Uskoplja, Kenan Crnica je snimio strašno zabrinjavajući video koji pali sve alarme u našoj divnoj BiH. Samo jednu ulicu je snimio, a gdje su ostale. Ovo zaista vrijedi podijeliti kao upozorenje vlastodršcima da se pobrinu o narodu a ne o sebi i svojim interesima, dragi ljudi, mi polako nestajemo…

“Video je napravljen kao uvod za tribinu o odlasku iz naše domovine. Cilj videa nije osuđivati ljude koji su otišli nego ukazati na stvarne probleme u našoj državi.Nažalost, ovo je realnost koja nije ovako crna samo u ovoj ulici. Ovako izgleda većina naših ulica, sela i općina.” – izjavio je autor video klipa Kenan Crnica za portal Crna-Hronika.