Obraćanje Vukanovića i Stanivukovića na skupu u Banjaluci

U Banjaluci je održan završni skup opozicije

28. septembar 2022, 10:46

Foto BUKA

 Prisutnima se obratio Nebojša Vukanović, lider Pokreta za pravdu i red.

"Vjerujem da će se ovaj aplauz čuti i do Bakinaca i da se tamo neće mirno spavati. Kao gladni vuci svi se oko plijena bore, a lukavi kao lisice jedno rade a drugo zbore. Šesnaest godina taoci smo ovih lisica koji su se pretvorili u kukavice i više nemaju čime da nas lažu. Sada kukaju kako će im oteti djecu ako izgube vlast. Neka dobro znaju Vlado Đajić, a i svi ostali, da im niko djecu neće dirati ali da ćete vi položiti račune za sve ono što ste učinili ovom narodu", rekao je Vukanović.

Dodao je da ne može obećati veće plate i penzije ali da može da obeća da sće i dalje biti vuk koji će da brani svakog obeshrabljenog i poniženog građanina u ovoj zemlji.  

 Na mitingu je govorio i Draško Stanivuković, nosilac liste PDP-a za NSRS.

"Banja Luka diše punim plućima, Banja Luka se više ne crveni, Banja Luka je naša, Banja Luka pripada svima nama podjednako a to je ono za šta smo se borili. Prošli smo mnogo toga, hapšenje, prijetnje, tuču, batinanje nas na trgu. Sjećate li se toga? Trg u Banja Luci bio je poligon njihove sile i režima. A danas je taj isti trg slobodan. Danas je Banja Luka domaćinska, kao što je i naš narod. Danas je Banja Luka gostoljubiv grad. Nekada su iz ovoga grada odlazile slike kako i turiste koji dođu uhapse. To je nekada bilo, a danas je ovaj grad najposjećeniji u zemlji i ima nejveći broj turista. Ovaj grad, ponavljam, pripada svima. Mi smo se za to birili i to je dokaz da ova borba nije bila uzaludna. Pobjeda iz Banja Luke, pobjeda iz Bijeljine, pobjeda iz mnogih drugih opština i gradova daju nam krila da idemo dalje. Možda se pitate zašto smo u dresovima, pa zato što je ovo najvažnija utakmica za Republiku Srpsku. Mi nemamo važniju utakmicu. A biće i napisano u istoriji Republike Srpske da je najvažniji datum upravo 2. oktobar. Ovo je trenutak koji je važniji od svih nas, ovo je trenutak u kojem mi biramo a ne komitet. Mi se pitamo i mi odlučujemo. Ovo je trenutak u kojem želimo da ostvarimo svoja prava i da ispravimo mnoge krivde. Ali, ljudi moji, mi moramo ove aplauze, na kojima sam vam neizmjerno zahvalan, da zamjenimo glasanjem 2. oktobra i to dobro upamtite."