<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novo "Krpljenje rupa": RS prodaje trezorske zapise za 95 miliona KM

18. juni 2024, 5:41

Republika Srpska planira da se zaduži novom aukcijom trezorskih zapisa i to za čak 95 miliona KM.

Aukcija trezorskih zapisa planirana je 25. juna. Riječ je o šestomjesečnim trezorskim zapisima čiji je rok dospijeća 25. decembar ove godine, piše Capital.

– Planirani iznos devedesetdruge aukcije je 95 miliona KM, dok će stvarni iznos emisije biti poznat nakon zaključivanja aukcije po jedinstvenoj ravnotežnoj cijeni – navodi se u rješenju o emisiji.

Vlast RS se ove godine suočava sa velikim problemima kada je u pitanju obezbjeđenje novca s obzirom na to da su im zatvorena međunarodna tržišta, a što su ranije potvrdili i ministarka finansija Zora Vidović i premijer Radovan Višković.

Višković je nedavno gostujući na televiziji K3 rekao da je ekonomska situacija u Srpskoj više nego dobra, naročito kada se uzmu u obzir okolnosti u kojima funkcioniše.

– Imamo sankcije, javnu i brutalnu zabranu da učestvujemo bilo gdje na finansijskom tržištu u regiji i Evropi – izjavio Višković i dodao da i pored toga penzije i plate ne kasne.