<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ninković pokazao plate gradonačelnikovog “elitnog odreda”. Stanivuković: Nije istina...

Za sutra najavljuje i tužbu protiv Stanivukovića

07. juni 2023, 1:25

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković prikazao plate najbližih u saradnika gradonačelnika Draška Stanivukovića, poredio je njihove plate sa ostalim zaposlenim radnicima u Gradskoj upravi, a govorio je i o mobingu radnika.

"Plate gradonačelnikovog elitnog odreda u Gradskoj upravi nezakonito su povećane. U isto vrijeme, plate ostalih radnika Gradske uprave nisu uvećane za 150KM iako smo taj Zaključak usvojili prije više od pola godine. Sutra u 11 časova podnijeću krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke za zloupotrebu službenog položaja", rekao je Ninković.

Ninković je rekao da isplata plata radnicima Gradske uprave ne može biti dovedena u pitanje zbog toga što redovna sjednica Skupštine grada nije održana već dva mjeseca, kako se to pokušava predstaviti javnosti.

„Mi smo usvojili budžet grada i rebalans i sve što je neophodno kako bi gradonačelnik mogao da isplaćuje plate“, rekao je Ninković. Dodao je da prema njegovim saznanjima dosta radnika u Gradskoj upravi Banjaluka trpi mobing ako ne ispunjavaju „ono što zahtijevaju iz kabineta gradonačelnika“.

Draško Stanivuković komentarišući današnje izjave predsjednika Skupštine Grada Ljube Ninkovića rekao je da nisu istiniti navodi o platama koje je Ninković danas predstavio javnosti.

"Ja vidim da je on naveo sekretarice i fotografe da imaju vozače. Postoji jedan vozač koji vozi sve ljude na terene i to je prirodno. Ja idem svojim privatnim automobilom. Što to nije naveo? Ja sam jedini gradonačelnik koji se odrekao svoje plate, jedini koji je predložio da funkcioneri smanje svoje plate, što oni nisu prihvatili. Ljubo Ninković je jedini predsjednik koji prima platu, a ne dolazi na posao", rekao je Stanivuković napominjući da su svi podaci koji su plasirani u javnosti neistini, te da plate takođe nisu istinite.

"Savjetnici nemaju tolike plate, niti sekretarice, niti bilo ko. Plate koje primaju moji saradnici su iste onakve kakve su imali ljudi iz prethodnih mandata, na tim pozicijama. Naš kabinet je po svim ličnim pravima je najštedljiviji", istakao je Stanivuković.