<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Narodni poslanik Liste za pravdu Milan Savanović pozdravio policijsku zabranu projekcije filma i panel diskusije

NARODNI POSLANIK: "Nema filma, nema plesa, a nema ni blesa"

20. mart 2023, 11:21

Narodni poslanik Liste za pravdu Milan Savanović pozdravio je policijsku zabranu projekcije filma i diskusiju na temu ljudskih prava na okupljanje u privatnom prostoru.

"U gradu na Vrbasu NISTE DOBRODOŠLI. Nema fičma, nema plesna, a nema ni blesa", napisao je Savanović na svom Facebook profilu uz objavu rješenja kojim se zabranjuju projekcija filma i panel diskusija u Banjaluci.

Podsjetimo da je riječ o zabrani događaja koji je trebalo da organizuje Organizacioni odbor BH Povorka ponosa. Riječ je o projekciji filma, panel diskusiji i žurci.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović nije se ogradio od ovih Savanovićevih riječi niti javno prokomentarisao aktuelna dešavanja proteklih nekoliko dana u Banjaluci, što je u najmanu ruku čudno jer je Vukanović često podržavao razne aktiviste u Banjaluci. 

STANIVUKOVIĆ: OSUĐUJEM, ALI...

Podsjetimo da je nasilje kojem su bili izloženi osudio gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković, međutim odmah nakon osude je dodao "ali"

"Osuđujem svaku vrstu nasilja, ali naš stav nikako nije doprinio ovome. To su zlonamjerne tvdnje. Naš stav je i dalje isti i biće uvijek isti.  Banjaluka će ostati bedem tradicionalno patrijarhalnih porodičnih vrijednosti i na to sam ponosan, ne ulazeći u ničije pravo da voli koga hoće, ali ne i da paradira na taj način. Svaka vlast je dužna da svojom politikom kreira one vrijednosti u koje vjeruje, a mi vjerujemo da je porodica stub našeg društva. Smatramo isto tako da se o novcu svake NVO treba znati porijeklo istog, kao i način finansiranja, jer svi ovi događaji poprilično determinišu određena buduća kretanja. Mi na odgovornim pozicijama smo dužni da štitimo naš narod i našu Republiku Srpsku. Pozivam policiju da uradi svoj dio posla odgovorno i da odlučno suzbije svaku vrstu nasilja", napisao je Stanivuković

Možemo zaključiti da je Stanivuković našao zajednički jezik sa predstavnicima Liste za pravdu u tome da ne podržavaju LGBTIQ zajednicu i ne dopuštaju im da se u Banjaluci skupe ni u svoja "četiri" zida.