<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Milorad Dodik o Zakonu o kleveti i novinarima: Ima bitangi...

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je danas da će Zakon o kleveti biti usvojen na sljedećoj Narodnoj skupštini.

12. maj 2023, 1:28

"Biće usvojen. To nije zakon koji je uperen protiv novinara i medija, to je jedna špekulacija, koja je nametnuta javnosti. To je zakon koji će na najbolji mogući način regulisati ovu oblast i zato pozivam sve da učestvuju u diskusijama, kako novinari tako i stali dio javnosti. Nigdje tamo ne piše da su to mediji ili novinari subjekti svega toga, oni koji se osjećaju tako digli su galamu. Novinarski posao je veoma težak i častan", rekao je Dodik novinarima danas u Banjaluci.

Podsjetimo da je Milorad Dodik sinoć gostujući na RTRS-u pojedine novinare nazvao “bitangama”. Ranije ih je nazivao “spodobama”, “kretenima” i slično.

"Ja cijenim novinare, ali to što ima bitangi u političarima, ima ih koliko hoćeš, toliko ima bitangi i novinara. Oni koji jesu ti oni će se sad prvi javiti. Među političkim ljudima ima nesreća, bitangi, ima svašta. Tako ima u svakom zanimanju, ima među ljekarima, zašto bi novinari a priori bili u nečemu zaštićeni. Ili ova priča oko te klevete, oni su to izmislili i podigli putem tih nevladinih organizacija na neki nivo.To je izmišljotina, to nije tačno šta oni govore, to znači da ni Milorad Dodik ne može da iznese tvrdnju koja je protivna tom zakonu. Nema tu imuniteta za političare. Samo da kažem da će taj zakon biti usvojen", rekao je sinoć Dodik.