<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Marfi odgovorio Dodiku

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi komentarisao je današnji prelet američkih bomardera iznad BiH i istakao da je ovo još jedan pokazatelj da SAD stoji snažno uz BiH.

30. maj 2023, 5:08

Kako je kazao ovo je još jedan primjer izvrsne saradnje između Oružanih snaga BiH i vojske SAD.

Komentarišući  izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je riječ o zastrašivanju, rekao je da to nije poenta ovakvih vježbi.

"Nekoliko stvari, ovo je tip vježbe vojska vojsci koje vojska SAD radi sa partnerima širom svijeta, i ovo nije nešto što je zastrašujuće. Mi smo ponosni na partnerstvo s OS BiH, ako Dodik ima bilo kakvih problema s tim onda može da nam se obrati" istakao je Marfi.

Podsjetimo, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nijedan suvereni nadležni organ u BiH - Predsjedništvo i Savjet ministara, nije donio odluku o preletu američkih aviona iznad BiH, čime Amerikanci manifestuju silu.

Amerikanci uopšte ne poštuju teritorijalni integritet BiH, već manifestuju silu i šalju nam avione koji su na Srbe bacali osiromašeni uranijum - istakao je Dodik.