<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

"Kreću brutalne inspekcije, cijene se neopravdano dižu, ne može mlijeko biti skuplje nego u Italiji..."

"Imam osjećaj da se, koristeći situaciju, pojedinci enormno bogate."

09. februar 2024, 12:40

"Pojedinci neopravdano povećavaju cijene svojih proizvoda", izjavio je Predsjednik Vlade RS Radovan Višković na današnjoj pres konferenciji.

Zbog toga je, kako kaže, Inspektoratu naređena "brutalna kontrola".

"Smatramo da mnogi neopravdano dižu cijene. Ne može se desiti da je u Republici Srpskoj mlijeko skuplje nego u Italiji, ne može se desiti da su kifla ili hljeb skuplji u RS nego tamo negdje, jaje ili nešto drugo. Hoćemo da vidimo koji je razlog. Veći minimalac u RS nego u Italiji? Nije tačno. Veća prosječna plata u RS nego u Italiji? Nije tačno. Veća cijena goriva u RS nego u Italiji? Nije tačno. Veći porezi i doprinosi? Nije tačno. Pa, zbog čega je onda skuplje kod nas nego tamo negdje? Imam osjećaj i zato sam dao nalog, zato idemo u novu fiskalizaciju, zato idemo i u borbu sa sivom zonom...", najavio je Višković.

"Imam osjećaj da se, koristeći situaciju, pojedinci enormno bogate. Budite sigurni da ćemo tome stati ukraj. Podizanje minimalca je u pravcu suzbijanja sive zone, plavih, crvenih, bijelih koverti.  Ti se najviše bune. Ne bune se oni poslodavci koji normalno rade", kazao je Premijer RS, te dodao da će javna komunalna preduzeća biti najviše pogođena podizanjem minimalca, te da se to pitanje treba hitno rješavati.